Mango zaaien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/01/2006 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mango zaaien

Vraagje kun je mango's ook zaaien? De pit is onbeschadigd en van een rijpe mange gisteren gegeten.

En zo ja welke grond, temperatuur enz.

Alvast bedankt

MiB

ma, 23/01/2006 - 15:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Mango komt uit India en zuid-Oost-Azie. Hij komt in de tropen heel erg veel voor. Vorm en kleur zijn wel eens divers van kleur, doch meestal geel of oranje. Ze zijn verkrijgbaar van september tot de mand mei. Was de pit heel goed af. Kijk uit als men overgevoelig is i.v.m. allergieën. Doe dan handschoenen aan om de pit aan te raken. Laat de pit ca. 5 dagen in lauwwarm water weken. (In de winter boven de verwarming zetten.) Zet de pit rechtop met het "oog" naar boven in de aarde. Neem een ruime pot. In een plastic zakje met gaatjes erin blijft de luchtvochtigheid hoog. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat hij opkomt. Zet de plantjes op een lichte warme plaats. Geeft ze in de zomermaanden kunstmest. Kijk uit voor afkoeling. Wilt men bloemen krijgen (Als de plant ouder is), dan in de herfst een tijdje droger houden. De bloemen kunstmatig bestuiven. Geef de helft minder water dan normaal. Men kan van de groenen vruchten goed Marmelade maken.
Bron; https://tinyurl.com/y3bybxcj

Let op; Sommige mango's worden bestraald, mocht je zo'n exemplaar treffen, dan kan het zijn dat de zaailing al vroegtijdig sterft zonder dat je er iets aan kan doen.

ma, 23/01/2006 - 22:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Carlos,

Je hebt me geweldig geholpen maarreh hoe weet ik of mijn mango bestraald was? Als dat nl zo is kun je er dus beter niet aan beginnen...

Gr. MiB

di, 24/01/2006 - 12:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt! Dan is het inderdaad zonde van je energie, echter je kunt aan de buitenkant helaas niet zien of de mango bestraalt is... Dus het blijft gokken! Je kunt het beste biologisch geteelde mango's zaaien, hierbij is immers de kans het kleinst dat de mango bestraalt is.

Hier nog een website met info;
https://tinyurl.com/yyvth5l9

Echter met de daar genoemde methode (de kiem uit de pit halen) heb ik weinig succes mee gehad. Ik zou de pit gewoon in de aarde poten, waarbij je het oog net boven de aarde uit laat steken. Deze methode werkte bij mij het best; de pit liep bij mij al vrij snel uit (had 'm wel op de verwarming staan trouwens)

Onderwerp gesloten