musa basjoo

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 16/06/2006 - 01:03
bbro

musa basjoo

Hallo,

Nu ik toch bezig ben,

Heb laatst een banaantje gekocht met een zielig stammetje van 30 cm, deze had ik vorige week in vaste grond geplant net voordat het zo achterlijk heet werd, hij bestond toen uit 3 bladeren. Deze sterven nu langzaam af.

Zou hij het overleven of gaat hij simpelweg dood?

musa basjoo
vr, 16/06/2006 - 10:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen zorgen,

Een banaan neemt altijd even de tijd om te herstellen..
Duurt misschien nog wel 2 weken..
Zeker tijdens droogte goed water blijven geven en eventueel een beetje verwennen met vloeibare kunstmest, dan komt het zeker goed..

Chris

za, 17/06/2006 - 03:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

ik heb een goede maand geleden een basjoo aangekregen met een 'stam' van rond de 50cm. Deze had maar één blad dat ook nog eens beschadigd, helverwege geknakt was.
Heeft een week het rustig aan gedaan maar is nu wel erg hard aan't groeien in verhouding met z'n grootte. het eerste blad had wel enige problemen met de koude, het ontvouwde nl reeds toen het blad nog in de 'stam' zat maar het tweede blad dat een kleine twee weken te voorschijn kwam bij de eerste warmte was al vele breder dan de eerste twee en in het begin van deze week was er reeds een nieuw blad!
Ik geeft hem, als het tenminste droog weer is om de drie dagen groene kamerplanten meststof (8-6-4) en daar lijkt hij wel blij met te zijn...

za, 17/06/2006 - 10:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

ok bedankt, ik was al bang dat het plantje dood ging.

Onderwerp gesloten