musa's

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/10/2006 - 14:53
dreas

musa's

Hallo,

Wou vandaag wat jonge scheuten van de musa's stekken maar deze zitten wel zo goed als tegen de grote stammen aan.
Nou durf ik hier niet zo maar een spade tussen te steken.
Kan ik deze gewoon af steken of moeten ze beetje bij beetje weg gegraven worden.

groeten Andre

do, 12/10/2006 - 15:20
texeltje

ik wil precies hetzelfde gaan doen en ik constateerde precies hetzelfde als jou, ik heb met mijn handen wat aarde weg geveegd en het was eigenlijk al gelijk een hard stuk aan de moederplant, dus ik ga een spade ertussen steken en dan maar kijken wat t wordt. Ik doe er eerst eentje maar wil uiteindelijk nog 4 scheuten weghalen...k heb nu 5 scheuten van ongeveer rond de 80 cm en nog een heleboel kleintjes maar die moeten maar zien hoe ze de winter doorkomen er komt stro op straks.

do, 12/10/2006 - 16:31
eska

idd, geeft het gevoel alsof je je planten aant molesteren bent hé. geen probleem hoor, ze kunnen er tegen. Het enige wat bepaalt of de scheuten het overleven is of ze voldoende wortels hebben. De moederplant heeft vanzelfsprekend genoeg wortels en scheuten van 50 cm halen het ook wel. Alléé ja, dit is louter mijn bescheiden ervaring hé.
succes

do, 12/10/2006 - 22:26
marita

Hallo
Ik heb deze zomer 5 musa's afgestoken van de moederplant. Ze waren zo'n 50 cm hoog en zaten strak tegen de grote plant. Ik heb eerst voorzichtig om de jonge plant zoveel mogelijk zand weggehaald om de wortels zichtbaar te maken. Zodra ik genoeg wortels had blootgelegd, heb ik hem eraf gestoken met een scherp plamuurmes, recht naar beneden. Er zaten elke keer genoeg lange wortels aan de jonge plant om te overleven. Wel veel water geven in het begin.
Dit is het eerste jaar dat ik dit gedaan heb, maar gelukkig met veel succes. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Groetjes

za, 14/10/2006 - 16:55
mikey

Aan ons is dit jaar het advies gegeven om alleen stekken van 1 jaar of ouder af te steken en op te potten, de jongere exemplaren van nog géén jaar redden het vaak niet werd gezegd.

Suc6!

za, 14/10/2006 - 19:31
dreas

Ja das een leuk advies maar wel moeilijk als ze elk jaar afvriezen,

Dan moet je elk klein stammetje gaan in pakken..

gr. Andre

za, 14/10/2006 - 23:20
texeltje

ben vanmiddag bezig geweest de stekken van de basjoo af te halen en moet zeggen het viel me mee......koste wel wat kracht om met de spade de stek los te steken maar het waren dan ook stekken van tegen de 1 meter.....dus al aardige jongens...maarre t is gelukt...ze hadden al flink wat wortels. Dit waren overigens scheuten van dit jaar.

zo, 15/10/2006 - 00:12
dreas

Hallo Texeltje,

Ben ook maar aan de gang gegaan en heb er inmiddels 10 in de kas staan van ook een meter.Vond dit wel genoeg en laat de rest maar zitten.Maar was inderdaad wel een klus heb ze er met een mes afgesneden en zaten best wat wortels aan.

Groeten Andre

Onderwerp gesloten