olijfboompje

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 14/07/2006 - 13:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

olijfboompje

Ik heb een paar maanden terug een olijfboompje gekocht. Maar eerst begonnen de bladeren uit te vallen. Dat is nu voorbij, maar nu beginnen de bladeren krom te trekken. Ik geef hem 1 keer per week een beetje water en hij staat op een balkon met na het begin van de middag de hele tijd zon. Doe ik iets fout of is dat normaal dat de bladeren uitvallen en kromtrekken?

vr, 14/07/2006 - 15:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toen bij mij de bladeren gingen kromtrekken, bleek dat de olijf te veel water kreeg.

Ik laat mijn olijf nu steeds flink uitdrogen voordat ik nieuw water geef. Wanneer de grond tot minimaal 3 cm diep goed droog is geef ik flink water in een keer. De boom staat in zeer doorlatende grond met scherven op de bodem, dus het meeste water loopt er weer uit.

Nu groeit de boom redelijk goed en maakt regelmatig nieuwe blaadjes aan.
Verder heb ik de pot (met gat!) op een paar bakstenen (pottendragers kan ook), zodat het water nog beter wegloopt.

Gooi hem in ieder geval niet weg. Ik had laatst een olijfboompje gekocht en deze bleek bij thuiskomst echt kleddernat in de pot te staan. Ik heb de grond uit laten drogen, maar de plant had toch te veel water gehad en liet al zijn blaadjes vallen. Na ongeveer een maand groeiden er weer allemaal nieuwe blaadjes aan en nu zie je er bijna niets meer van.

Groet en succes,
Cynthia

za, 15/07/2006 - 01:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb zelf het idee dat een Oleainfo-icon europa vrij sterk is en dat je je dus geen zorgen hoeft te maken.. Zet maar lekker in de volle grond en geef hem genoeg water, zoals alle planten momenteel nodig hebben..

Chris

za, 15/07/2006 - 12:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb daar niet zo goede ervaringen mee. Ik had een hele mooie plant, maar ondanks een goede doorlaatbare grond etc is hij na een flinke stortbui afgestorven.

Ik zou er toch een beetje mee uitkijken. Zeker als de blaadjes gaan krullen, dan is ie toch nog niet zo sterk.

De boom die ik nu heb, kan wel tegen een stootje, die bladeren krullen niet zo snel, maar wanneer een olijf de bladeren gaat krullen, moet je oppassen...

Onderwerp gesloten