Opstartproblemen Ensete Maurelli?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 22/03/2022 - 18:59
MarcelK

Opstartproblemen Ensete Maurelli?

Beste.

Ik heb een vraag over het "opstarten" van mijn rode bananenplant.
In verband met het overwinteren heb ik de plant niet uitgegraven maar alle bladen op 1 "open" blad en 1 "opgerold" blad na afgeknipt, de plant op een zij gelegd zodat deze 'leeg" kon lopen en toen zonder water in mijn garage geplaatst.
Ik heb me de hele winter verwonderd hoe dat ene blad toch zo mooi stevig bleef, zonder een druppel water. Echter met het hele mooie weer van de afgelopen weken zag ik dat het grote blad toch langzaam slap begon te hangen. Ik heb de plant toen verhuisd vanuit de garage naar de overkapping (serre) en ben begonnen met de plant langzaam water te geven. Zojuist viel me op dat het opgerolde blad langzaam bruin begon te worden aan de top. Gisteren 1 cm, nu bijna 10 cm.
Ben ik te vroeg begonnen met water,of te weinig water of.....
Onder de overkapping waar hij nu staat wordt het overdag ruim 20gr.

Ik  hoop dat jullie misschien weten wat er aan de hand is. Ik zou het erg vervelend vinden als, na een een winter doorhouden, de plant het uiteindelijk toch niet overleefd.  

Met vriendelijke groet

Marcel

Ensete Maurelli 1
Ensete Maurelli 2
di, 22/03/2022 - 19:45
peterplant

Je kunt niets anders doen dan afwachten. Niet te snel naar buiten, het is misschien wel mooi weer, maar het is pas maart. Mag officieel pas na half mei naar buiten.

do, 24/03/2022 - 09:09
MarcelK

Goedemorgen Peterplant.

Ik weet dat het erg vroeg in het jaar is, maar het zijn nu eenmaal al "half mei" temperaturen. Ik wacht gewoon af wat hij doet, en zal daarbij zeeer spaarzaam zijn met water. 

Ik heb met stift een streep op het onderste, groene, deel van het opgerolde blad gezet, om hiermee te bekijken of er groei in zit. We zullen wel zien wat het wordt.

Dank je wel voor je reactie.

Onderwerp gesloten