palmen buiten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 01/12/2006 - 12:18
exooot

palmen buiten

hoii,,

ik heb nu nog de exotische planten hier op het terras staan. hebben jullie dat ook nog?
maar mijn vraag is: als het de komende tijd veel gaat regenen, houden jullie ze dan droog of laten jullie het gewoon gebeuren?

vr, 01/12/2006 - 12:46
Separatist

Bij mij staat nog buiten: Phoenix canariensis, Chamaerops humilis, Yuccainfo-icon rostrata, Trachycarpus fortunei, wagnerianus en takil.
Staan allen onder een afdakje, de canariensis sinds kort omdat hij te nat stond. Bij vorst gaat deze naar binnen, de andere blijven buiten staan ivm het afharden. Staan dus wel droog.

vr, 01/12/2006 - 20:14
jvds

Bij mij staat ook alles nog buiten: Musa, Orleander, Agapanthusinfo-icon, Olijf, Yuccainfo-icon, palmen etc.

Ik laat het dus gewoon gebeuren, pas als het gaat vriezen kom ik in actie.

Jurgen

vr, 01/12/2006 - 23:46
George

Ik laat alles zo lang mogelijk buiten, de planten zijn daar zelf ook veel beter mee af dan op een muf kamertje gezet te worden.

Planten in volle grond houd ik droog (dakje boven bij regen). De potplanten laat ik niet mestnat worden en gaan bij de eerste vorstperiode naar binnen, dus niet bij 1 of 2 nachtjes lichte vorst.

za, 02/12/2006 - 12:32
texeltje

ik heb al het een en ander binnen gezet om de doodeenvoudige reden dat ze zowat de pot uitzwommen, want het is uiteindelijk wel te zacht voor de tijd van het jaar maar met overvloedige regenval moet je wel uitkijken in combi met de toch lagere temperaturen.
Een deel staat nog buiten die kunnen meer hebben dan de rest.....

za, 02/12/2006 - 14:55
beppiek

Tot nu toe heb ik alleen de boomvaren en de 2 Phoenix roebelinii palmen binnen gezet de rest staat nog buiten ondanks dat het afgelopen week een nacht licht gevroren heeft.
.
De Cycas revoluta heeft in november zelfs nog een volledige bladkrans erbij gekregen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag