Phoenix Canariensis

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/03/2005 - 21:42
Eldorado

Phoenix Canariensis

Hallo, ik heb een Phoenix Canariensis staan van ik schat een 2 a 3 jaar oud. Nu wil ik deze binnenkort uitplanten in de volle grond. Ik ben wel een beetje bang voor de volgende winter. Zou deze phoenix de winter (met bescherming) doorkomen ?

za, 19/03/2005 - 13:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi ,

Dan kan ik er vanuit gaan dat het nog maar een zaailing is ? Ik weet neit waar je woont ? Maar als zaailing zou ik deze niet in de volle grond zetten , te weinig overlevingskansen of je moet er meerdere hebben dan kan je er 1 proberen.

Oudere planten , ook vanwege kostprijs kan je wel mee experimenteren.

Ik woon in West brabant niet zo ver van zeeland af en heb als minium temp maar -6 gehad. Ik bechermde deze wel door afdakje en houtsnippers rond om de voet , bij erg koude nachten werd er verwarming bijgezet , echter eht neit al te koud is geworre heeft de verwarming neit zoveel aangestaan.

Mijn exemplaar in de grond heeft een stam van zo 30 cm , alleen echter de oudere bladeren komen al op een hoogte van 2,5 meter ... en meer ... Deze heeft deze winter succesvol overleeft !

Greetz robbin

za, 19/03/2005 - 13:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik woon in Belgie, in de Vlaamse Ardennen (al moet je die naam niet te letterlijk nemen) zo'n 30 km ten zuiden van Gent.

De stam van mijn Pfoenix is zo'n 10 a 15 cm. Bij het topje van de kruin is hij zo'n 1 meter. Ik twijfel of ik hem nu al zou buiten planten of nog beetje zou wachten tot half april

Alle nuttige info (meststoffen, groeisnelheid, aantal nieuwe bladeren per seizoen, ideale temperatuur,....) zijn altijd welkom

Dank
Eldorado

za, 19/03/2005 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Phoenix canariensis is totaal niet winterhard al wordt dat veel vermeld op internet sites. De combinatie van nattigheid en kou van ons klimaat is fataal voor deze palm. Toch zijn er mensen die de palm (met of zonder bescherming) al een paar jaar in de volle grond hebben (zie exoten forum).
Ik heb zelf al jaren een canariensis in pot (stam 20 cm). Als je die verhalen leest ga je al snel twijfelen om de palm toch in de volle grond te plaatsen. Ik ben na al die jaren echter gehecht aan deze palm, daar hij één van mij eerste palmen is. Ik heb nu een paar zaailingen staan die ik over twee jaar mogelijk in de volle grond plaats (expirimenteren). De grote verpot in een maatje groter en vertroetel ik goed. In de lente mestoffen en vlak voor de winter magnesium en kalium. De palm zal minder snel groeien als in volle grond en zal nooit een volwassen look krijgen, maar blijft voorlopig dan wel in leven.
Persoonlijk vind ik phoenix canariensis één van de mooiste palmen.
Ps zijn er mensen hier die ook de gratis proefmonsters van HB101 hebben aangevraagt? Ik heb ze vorig jaar bestelt (gratis monster) en ben van plan dit deze lente te gebruiken. Iemand al gebruikt. Ik ben namelijk erg benieuwd naar het resultaat.
gegroet

zo, 20/03/2005 - 02:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is HB101 ? Als ik dat bij google intyp krijg ik iets over de e.coli bacterie. (zit in uitwerpselen van mens en dier) En kan dodelijk zijn. Wat is dit ? BTW ,ben het wel met je canariensis verhaal eens,ik heb er ook een al jaren in pot en twijfel of ik hem in de grond moet zetten.

zo, 20/03/2005 - 11:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

idd harry, HB 101 is e-coli bacterie, komt in de darmflora voor van mens en dier, voorbemesting kan dit geen kwaad, want in onze koe mest zit dit namelijk ook. De e-coli bacterie kan gevaarlijk zijn als je met je handen in aan raking bent geweest met uitwerpelsen van mens of dier, bijvoorbeeld je gaat naar het toilet en je wast je handen niet, en gaat daarna eten staan te bereiden en je eet dit besmet voedsel, dit noemt men een nabesmetting, en kan schadelijk zijn voor zeer jonge kinderen en oude mensen, en er sterven inderdaad ieder jaar wel een paar mensen hier aan, maar biologishe mest is wel goed voor onze palmen. Groeten Jerry

zo, 20/03/2005 - 21:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het Adres is https://tinyurl.com/yxq7fogy daar kan je een gratis proefmonster aanvragen. Het gaat hier om een Japans bedrijf. In heb het vorig jaar een keer aangevraagt en heb ondertussen meerdere proefmonsters gekregen. Ik ben volgende week van plan om meerdere zaailingen te besproeien met een sterk verdunde oplossing.
Op het exoten forum is de dischussie over dit product ook gaande.
groeten

zo, 20/03/2005 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb op de site gekeken, kan er alleen niet uithalen waarom ze dit HB-101 noemen.

ma, 21/03/2005 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan hem best wel planten nu,maar voor winterbescherming moet je bij Robbin (exotic life)wezen. Hij moet goed beschermd worden (zie foto's elders op deze site). Groeisnelheid weet ik ook niet zoveel van (de mijne in pot groeit niet hard). Ik geef hem koeiepoep ,gedroogd en vloeibaar pokon. En misschien wil ik hem ook wel in de vollegrond plaatsen. Maar het gedoe met de bescherming houdt me tegen.

ma, 21/03/2005 - 21:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dan hoop ik dat Exotic Life mij nog wat raad kan geven

Ik heb mijn phoenix canariensis zaterdag in de volle grond uitgeplant.

Ik zorg wel dat ik een bescherming ( soort van serre met dubbel glas ) heb tegen volgende winter.

vr, 25/03/2005 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi ,

Uitplanten in volle grond kan je doen , en hem zeker beschermen van al het vocht. Eventueel dan bijwarmen in de koude periode's .. Een aantal nachtje's "droge" vorst -6 ofzow doet hem niet veel.

Kwa groeisnelheid , Ik heb dat toen die tijd gevraagd wara ik mijn phoenix vandaan had , deze meneer vertelde mij toen zo'n halve meter aan bladhooghte gaat ie per jaar de lucht in , dus dan produceert ie onder misschien wel meer bladeren maar hij zal niet met meter's de lucht in gaan.

Ik besef wel dat hij eventueel bij een zeer strenge winter ( als we die nog zouden krijgen , wat natuurlijk mogelijk is ) Of gewoon bijverwarming nodig heb of misschien wel dood zou gaan. Verlopig zijn de laatste winters zacht en de volgende hopelijk ook. Mijn exemplaar in de volle grond heeft zeker een stam van zo 30 a 40 cm ( binnekort eens opmeten ) En is niet echt smal meer. Ze hoogste bladeren komen zo tussen de 2,5 a 3 meter uit.

Greetz robbin

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag