phoenix canariensis??

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/06/2007 - 21:05
palmgek

phoenix canariensis??

Hoi allemaal!

Sinds korte tijd ben ik erg geinteresseerd geraakt in palmbomen. Ik heb reeds een kleine verzameling aangeschaft en probeeer ze ze goed mogelijk te verzorgen. Op het moment staat alles nog in potten maar de Trachycarpus F. en mn Chamerops wil ik vlgd voorjaar in de volle grond zetten.... kunnen ze deze zomer nog wat dikker worden... hopelijk gaat dat goed en zijn ze dan groot genoeg... (zie foto) Over de phoenix canariensis t***el ik nog, deze moet swinters ingepakt worden had ik begrepen? Verder vroeg ik me af of mijn phoenixen wel canariensis'en zijn? Ik heb nl ook fotoos van een dactylifera gezien en die lijken meer op mijn palmpjes... vind ik? weet iemand van jullie dat misschien?

alvast bedankt!

groeten Richard

phoenix canariensis??
za, 02/06/2007 - 21:11
palmgek

hier nog een fotootje van de rest :))

phoenix canariensis??
za, 02/06/2007 - 21:42
kroisos

hoi,

je Phoenix is toch een canarensies, de bladeren hangen niet omdat ze waarschijnlijk op een hoop in een serre hebben gestaan. P. dactylifera's hebben een zilveren gloed in hun bladeren. ms moet je je canarensies ook in een wat grotere en diepere pot uitplanten dan hebben zijn wortels wat meer vrijheid want ze maken snel een grote wortelkluit. de Trachycarpus fortunei zou ik dit jaar nog in de volle grond planten, hij zal nog iets sneller groeien in de volle grond dan in zijn pot hetzelfde geld voor de Chamaerops humilis maar pas wel de eerste jaren wat op met de Chamaerops ivm met te natte perioden tijdens de winter en ms is het beter om hem de eerste jaren te voorzien van een afdakje tijdens de winter.

gr
kristof

za, 02/06/2007 - 21:43
kroisos

de meest linkse palm op de tafel, is dit een Trachycarpus of een Chamaerops?, ik kan het niet goed zien.....

za, 02/06/2007 - 22:46
palmgek

de meest linkse is de trachycarpus, ik heb hem nu 1,5 maand en er zijn al drie nieuwe bladeren uit en een vierde komt eraan :)), (zie foto) misschien is het idd beter om hem nu alvast in de grond te zetten ja... de stam is ong 20 cm hoog nu, net als die van de chamaerops.
Die heeft trouwens ook al 5 kleine zijscheuten van onderen.. en die groeien ook best snel! Bedankt voor je info!

phoenix canariensis??
za, 02/06/2007 - 22:51
palmgek

hier nog 1tje van die chaemerops :)

phoenix canariensis??
di, 05/06/2007 - 03:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Richard,

Waarom wachten de trachycarpus en de chamaerops voelen zich beter in de volle grond en groeien daarin beter en sneller.
Die kunnen onze winters wel aan, maar de phoenix can. blijft een kuipplant hoe graag men het ook wil proberen.

Maar ze langer in plastic potten houden is niet erg bevordelijk voor de ontwikkeling.

Het is maar een tip, ik weet niet hoe jij je tuin gaat inrichten.

gr. Edward

di, 05/06/2007 - 10:46
palmgek

Hoi allemaal,

Denk dat ik de Trachycarpus en de chaemerops idd dit jaar maar in de volle grond ga zetten, als ik jullie goed begrijp zullen ze zich dan alleen maar nog beter voelen! Alleen nog een geschikt plaatsje zoeken. Mn tuin is pal op het zuiden en heeft achter de houten vlonder een grasveldje. Zelf vind ik dat de mooiste plaats voor de 2 palmen. Klopt het dat het het beste is om ze op een soort van bergje te plaatsen, ivm de afwatering? Water zal immers naar het laagste punt stromen..
Kan ik voor het opmengen van de potgrond gewoon zand uit de natuur halen? Ik woon nl vlakbij de drunense duinen, zand genoeg daar....

Bedankt voor jullie tips, als ze staan zal ik jullie het resultaat tonen middels een nieuwe foto :)) thnx

Oja, Edward, je zegt dat kunstof potten niet bevordelijk zijn voor de P. canariensis, Bedoel je hiermee het materiaal kunstof? En dat het beter is om ze te verpotten in stenen potten of bedoel je gewoon dat het beter is een grotere kuip te gebruiken, ongeacht het materiaal?

groetjes, Richard

di, 05/06/2007 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Richard, ze staan nog in de potten van de kweker, op zich is kunststof niet zo'n probleem, maar geef ze dan grotere potten, op mijn dakterras heb ik ook plastic potten staan, kosten niet veel met een sierrandje aan de buitenkant, maar zijn wel ruimer dan die kwekers potten waar ze op dit momentin staan, daar gaat het fout.
Stenen potten mag ook, maar die zijn zwaarder te verplaatsen.

Zet die trachycarpus en die chamaerops maar in je tuin, dat is beter, doe het maar snel, nu is de goede tijd.

gr. Edward

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag