Phoenix Canariensis

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/06/2008 - 17:22
seels

Phoenix Canariensis

Hey

Hier bij pelckmans in merksplas verkopen ze de Phoenix Canariensis, 1m voor 6.95 euro. Nu wil ik eerst zoveel mogelijk info over deze bomen en liefst van mensen die ze zelf hebben dus shoot. :)

zo, 08/06/2008 - 18:28
Anoniem (anoniem geplaatst)
zo, 08/06/2008 - 19:02
seels

groeien die dingen hier goed of valt dat seriues tegen

zo, 08/06/2008 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je de zoekfunctie hier rechtsboven invult met Phoenix canariensis, krijg je 10 pagina's info over deze palm.

ma, 09/06/2008 - 19:01
Lodewijkp

De groei snelheid valt tegen, vooral hier.
Het is echt een palm die veel zon moet hebben om echt te kunnen groeien, als je de ruimte binnen hebt ( HEEL VEEL RUIMTE ) kun je ze binnenhouden.

na de eerste winter buiten zal hij zomers niet of nauwelijk groeien en pas weer medio juni uitlopen en verwacht niet meteen 6 nieuwe bladeren. hij zal waarschijnlijk drie/4 bladeren hebben die s'winters toch weer kapotgaan als hij niet beschermd is.

soms ziet deze palm er helemaal dor en dood uit na de winter maar dit zegt niks, vaak zie je ze ook in juli of zelfs augustus pas uitlopen.

ma, 09/06/2008 - 19:01
seels

Ik heb er dus een gekocht kan ik deze nu eerst in de pot laten staan ofwat.

En wat bedoel je met tegenvallen echt zeer slecht of gewoon trager groeien

ma, 09/06/2008 - 19:48
kroisos

ik (en nog enkele anderen ;)) heb toch wel andere ervaringen met de canarensies. voor een vederpalm groeit een canarensies best wel snel in ons klimaat. hangt natuurlijk af van plant tot plant. heel veel canarensiesen worden verkocht met een erg kleine wortelkluit en rechtstreeks uit een warme kas. als je zo'n palm plant gaat die eerst in shock en gezien de erg kleine wortelkluit gaat die alleen wortels maken en dit kan gerust een jaar of meer duren zo'n palm is ook een stuk zwakker de eerste winter dan eentje die al een flinke wortelkluit heeft en eerst een jaartje ofzo buiten heeft gegroeid voor hij word geplant. ze kunnen best wel snel groot worden als je met een gezonde plant start en ze tijdens de winter wat verwend maar niet teveel:)....

p.s: als je in de koudere delen van Nederland/België woont ga je een canarensies toch iedere winter goed moeten beschermen. tot ong. -6/-7°C(mag ook niet te lang aanhouden) is een gesettelde palm wel goed winterhard op voorwaarde dat dit niet gepaard gaat met ijs, sterk aanvriezende mist en erg lage dagtemperaturen.

gr
Kristof

ma, 09/06/2008 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kroisos: 'goed winterhard' op voorwaarde.........dus niet winterhard! Je kunt een plant pas echt winterhard noemen, als je er in de winter geen omkijken naar hebt.

ma, 09/06/2008 - 22:31
kroisos

ja,ok klopt maar ik bedoelde er meer mee dat hij dit normaal gemakkelijk doorstaat...
als je helemaal naar niets wil omkijken moet je niet aan een exotisch tuin met palmen beginnen want zelfs een Trachy kan het loodje leggen tijdens een ouderwetse winter. er zijn zat planten die geen ouderwetse winter zouden overleven die we hier al jaren groeien...met die gedachte kan je beter je Fatsiainfo-icon's, Gunera's, rozenboompjes, Agaven, tulpen, canna's, Cordylines, boomvarens en noem maar op als kuipplant houden...
ik heb niet meer werk aan mijn canarensies dan aan mijn boomvarens, Gunera's enz...

gr
Kristof

di, 10/06/2008 - 00:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daarom beter niet dit soort planten winterhard noemen. Zelfs een beetje winterhard, is niet winterhard.

di, 10/06/2008 - 00:26
seels

Ja Ik was al wel zo ver dat ik de plant zou moeten inpakken ofzo moet ik bij men bananen ook doen. Ik heb de plant nu verpot in een grotere pot en zal deze de eerste winter in een tuinhuisje zetten en wat inpaken ofzo. Kan deze de tweede winter dan goed doorkomen? Zijn er geen uitgebreide verzorgingsbladen die alles over deze palm uitleggen.

di, 10/06/2008 - 00:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lees voor uitgebreide wintervoorzieningen: https://tinyurl.com/yxfb5ytk

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag