Phoenix canariensis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/09/2008 - 23:02
palmfanatico

Phoenix canariensis

Ik heb nu 3 trachycarpussen en 3 musa basjoo's in de tuin staan, alles gaat goed,maar ik wil zo graag een vederpalm hebben,en volgens mij is de phoenix canariensis de snelst groeiende van de meest winterharde soorten,(butia's en jubaea.)
Ik ben nog steeds niet uit hoe winterhard eigenlijk een phoenix canariensis is, heb er veel over gezocht, maar overal waar je zoekt staat wat anders, van -3 tot zelfs -10 op sommige sites. Ik woon in sneek. mijn vraag is nu ook, heeft iemand ervaring of weet iemand of het mogelijk is,of dat het echt moeilijk is om een phoenix canariensis in de volle grond te doen en te overwinteren? ik wil ze uiteraard wel bescherming geven.is een phoenix dactylifera echt winterharder dan een canariensis?

(ik heb nog een phoenix canariensis in pot, ik wil deze mischien als test buiten laten en inpakken en kijken wat het word, hoewel ik heb gehoord dat in pot de plant minder winterhard is, kan ik hem nog in volle grond doen? en weet iemand wat een goeie manier is van inpakken van de canariensis zonder de boom te verstikken?)

heel wat vragen maar het moest er toch ff uit...
thnxx Marco

zo, 07/09/2008 - 23:12
mariekeg

Ik heb nog niet veel ervaring met palmen, maar ik weet dat de Phoenix dactylifera verder de hoogte in gaat - en ik neem aan ook sneller - dan de P canariensis.

zo, 07/09/2008 - 23:18
ma, 08/09/2008 - 03:24
palmfanatico

bedankt allebei! heb er nu zeker meer duidelijkheid in.
thnxx :D

di, 09/09/2008 - 21:40
EricPruis

Hallo Palmfanatico,

Ik woon in Holwerd en heb nu al 4 jaar een Phoeninx canariensis in een pot buiten staan, hij goeid tergend langzaam maar gaat nu toch een klein stammetje vertonen. Deze laatste winter heeft hij wat vorstschade opgelopen maar loop nu weer uit.

Mvg

Eric

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag