Phoenix canariensis

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/10/2006 - 16:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Phoenix canariensis

Ik heb mijn allergrootste phoenix can. moeten overpotten in een stabielere pot, de zinken hoge bak waar deze in stond was door de wind omgewaaid zaterdagmiddag jl.
Ik heb nu een grote zilvergrijze pot gekocht en daar mijn phoenix can. ingezet, veel stabieler en mooier.
Maar het verbaasde mij dat de wortelkluit tot aan de bodem van deze zinken pot waren gegroeid, ik heb de helft eraf moeten snijden anders pastte de plant niet in deze nieuwe pot.
Ik wist niet dat een phoenix can. in een seizoen zoveel wortels aanmaakte, aan de bovenkant is niet de groei sneller verlopen als wat ik gewend was van deze palmsoort.
Nu maar hopen dat alles goed gaat verder, dewarmte heeft ie wel mee, morgen 22 graden on woensdag 24 graden, tjonge jonge, wat een zomer en nazomer zo, het klimaat veranderd toch wel degelijk.

Phoenix canariensis
ma, 09/10/2006 - 16:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

De zinken pot waar deze in hebt gestaan, waait snel om, met de hoogte van de palm erbij.

Phoenix canariensis
ma, 09/10/2006 - 19:12
alloo

de bovenste foto is dat de nieuwe pot? Dan gaat hij nog omwaaeien,de pot is beneden aan de voet te smal.

ma, 09/10/2006 - 20:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad... Mijn canariensis staat in ongeveer dezelfde pot en lag vorige week ook omvergewaaid, gelukkig geen schade en niet uit de pot.
Als ik nog eens verpot leg ik eerst een laag grind op de bodem, maakt de pot zwaarder en zorgt ook voor een betere afwatering.

groeten
Yves

ma, 09/10/2006 - 21:43
kroisos

het zou nu wel kunnen gebeuren dat hij een jaar of 2 niet meer groeit maar al zijn energie gaat steken in het vormen van nieuwe wortels aangezien je de wortels voor de helft hebt teruggesnoeit.

di, 10/10/2006 - 00:18
hent v

Ik heb vorig jaar oktober bijna driekwart van de wortels van mijn phoenix afgesneden ( onderkant stam zat op 20 cm boven de potrand ) terug gezet in de zelfde pot ( 70 liter ) de hele winter iedere week 1 liter regenwater op omgevingstemperatuur en als je nu kijkt hebben ze ( 2 exemplaren ) meerdere bladstelen gemaakt en de wortels groeien alweer onder uit de pot.

Gr Hent

Phoenix canariensis
di, 10/10/2006 - 04:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Hent, zo, zo jij hebt mooie exemplaren, maar je geeft ook duidelijk aan dat er dus veel wortels aangemaakt worden, dacht ik nooit, maar is dus wel zo.
Jij hebt werkelijk een knots van een stam, want die wordt steeds dikker, en kunnen we hier niet hebben van deze soort palm, ze worden dan te zwaar en groot.
Ze kunnen wel wat vorst hebben maar niet genoeg om ze buiten te laten, of de winter moet zacht worden?

Bedankt voor je reactie, iedereen trouwens natuurlijk, Edward

di, 10/10/2006 - 04:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alloo, valt wel mee hoor, lijkt op de foto zo, maar ik heb er minder last van, dan met die zinken bak, die is te hoog.
En dan nog de plant zelf, dan wordt het onstabiel, zo is het beter, maar liever zoals jezelf al aangeeft een vierkante bak, dat is beter, van polyester heb je ze vaak bij tuincentra staan.

Onderwerp gesloten