Reactie op vloeibare mest...

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/08/2006 - 11:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Reactie op vloeibare mest...

Ik heb pas een mooie rode banaan gekocht, die staat in een zinken kuip als kuipplant uiteraard(niet winterhard) deze geef ik nu sinds ik het heb, super thrive maar ook palmenmest vloeibaar wel te verstaan, er komt sinds deze 2 weken al een 2e blad die er al nagenoeg uitgerold is, de 3e is alweer onderweg, ongelofelijk, wat ook gewoon mest doet voor groene planten.
Dat gebruik ik al enige tijd en nu sinds ik het heb ook super thrive, wat nu de groeimotivatie geeft weet ik nog niet omdat ik al langer palmen meststof gebruik, nu de resultaten zich toch beter laten zien.
Super thrive het omschreven wondermiddel, blijkt wel in de tuin bij de musa basjoo's te werken, die ontwikkelen weer een nieuw blad alle stammen, want daarvoor heb ik bijna geen palmen meststof gegeven, nu wel super thrive en het blijkt goed te gaan.

Mijn idee is wel, dat super thrive een erg sterk middel is die goed aanslaat, maar het is nog erg kort door mij in gebruik om er garantie over te kunnen geven, dan zal ik onmiddelijk hier vermelden in de toekomst.

vr, 25/08/2006 - 13:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn bananen waren helemaal weg van het voorjaar.
Ik had ze in de herfst verplaatst in een grond waar ik veel gedroogde koemest en compost door had gemixt.
De grootste stammen zijn nu zo'n 130 hoog zonder ook maar 1x bij te mesten en er komen nog steeds veel bladeren bij.
Ik doe het al jaren lang zo en ze zijn op dit moment nog klein omdat er in andere winters altijd wel wat stukken stam overblijven
in tegenstelling tot afgelopen winter.
Ik weet het niet zeker maar volgens mij hebben bananen veel behoefte aan een meststof met veel stikstof en volgens mij zit er naar verhouding in palmenmest minder stikstof.
Ik denk dat je met gewone kamerplantenmest betere resultaten boekt (hoewel het volgens mij beslist niet nodig is wanneer ze in een goede voedzame grond staan)
Ook belangrijk voor een goede groei is veel, veel water
gr.
Ruud

Onderwerp gesloten