Trachycarpus fortunei verplaatst.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/05/2007 - 02:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trachycarpus fortunei verplaatst.

Kleine Trachycarpus verplaatst,3 jaar volle grond,30 cm stammetje. Die was een partij moeilijk! De drainage van stenen,kiezel ,enz, was volledig overgroeid,wortels zaten veel dieper! Dus drainage slaat (in mijn geval) nergens op.Ook het heerlijk mengsel van potgrond,palmgrond,zand,koemest,enz,was niet belangrijk! De echte wortels zaten gewoon in de kleigrond,dus blijkbaar is de Trachycarpus niet zo kieskeurig! Zijn nieuwe plek heeft ook geen drainage,en bestaat uit klei en tuingrond ! Als het grondwater niet zo hoog staat,is drainage onzin !(-60 centimeter). Wie heeft een andere menig,en gaat mijn kleine Trachy het overleven ?(moest best wel wat wortels doorsteken,anders kreeg ik hem er echt niet uit)

do, 17/05/2007 - 04:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb door de verhuizing naar dit huis 3 trachycarpussen verplant en ook wortels afgestoken, wat je zegt ze groeien in elk geval goed hier en kieskeurig zijn de wortels niet, nee deze palm redt het hier prima blijkt.

Wat gaat je trachycarpus nu doen, waarschijnlijk minder blad aanmaken en zich bezig houden met het aanzetten van wortels, het is niet leuk om te horen, maar over wellicht 2 jaar gaat de groei er weer goed in, dat is bij mij nu dus, die staan al 3 jaar op hun plek hier.
En dat kan ik merken, dat nu de bovenkant eens weer aan de beurt is.
Nu genieten deze palmen ook van dit weertype hoe vreemd dat ook klinkt.

Je krijgt wel nieuwe bladeren, maar niet zoveel meer als dat je hem had laten staan, dat is niet anders.

Drainage is wel goed, maar deze palm groeit zo snel hier in ons klimaat, dat vaak na jaren het wortelgestel al flink uit de kluiten is gegroeid.

do, 17/05/2007 - 15:03
corvette

hallo ik heb er in mijn thuin ook 3 staan ook voledig in de volle grond ook zonder stenen of kiezel dat is alemaal niet nodig dat is in de natuur ook niet en mijn palmen doen het goed ik heb er 2 van stamhoogte 1m en 1 van stam 30 cm elk jaar wat gedroogde koemest en goed . groetjes Danny.

do, 17/05/2007 - 20:13
cbsorko

Hallo Harry,

Een drainage van 60 CM is sowieso te weinig.
Ik heb een gat gegragen van 1.70 daarin 40 CM drainage, daarin kan de Palm (Jubaea Chilensis) nog 1.30 Dieip wortelen.

Bij Grondwater wordt het nog moeilijker, het overtollig water in de Drainage gedeelte moet kunnen weglopen doormiddelvan drainagebuizen.

groetjes,
Jan

vr, 18/05/2007 - 21:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jan,heb jij een gat gegraven van 1.70 diep? Dan had ik er gelijk maar een zwembad van gemaakt ! Geintje,maar waarom zo diep? Was het een grote palm die er in kwam ? Waar moet je met je drainagebuizen naar toe op zo,n diepte ? Hier in het westen staat het grond water op ongeveer -70 centimeter,palm op heuveltje van + 20 centimeter,is wel genoeg ,denk ik. (-70 centimeter,kwam ik achter ,toen ik de palen voor mijn schutting ging ingraven)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag