Trachycarpus palmen groeien (extreem) hard?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/07/2006 - 02:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trachycarpus palmen groeien (extreem) hard?

Mijn trachycarpus palmen groeien allemaal vreselijk hard (met dit weer), vooral na de regenbui afgelopen zaterdag die we hier in overijssel gehad hebben ging/gaat het nog harder. Ik geef ze elke dag water en omdat het zo'n mooi weer was heb ik ze ook nog wat koemest gegeven begin juli. Het schijnt zo te wezen dat de bladeren/plant winterhard(der) word door de zon, en die is er nu genoeg dus ik dacht dat ik nog wel wat mest kon geven :).

Maarrr...groeien de palmen bij jullie dit jaar ook sneller (in de volle grond) als normaal? En is het waar dat de palm winterharder word door de zon?

groeten,
Michiel

do, 27/07/2006 - 03:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier net hetzelfde, ze groeien zeer goed met dit weer. Mischien dat pakweg 25 graden en evenveel zon nog beter was, maar zulk weer bestaat hier niet, het is hier alles of niets...:) Vlak na een onweersbui word dat ideaal wel eventjes bereikt en dat zie je ook!

Volgens mij wordt een gezonde trachy niet persé winterharder van veel zon. Eentje die in de winter klappen heeft gehad zal er wel veel sneller door herstellen.

Ik zou vanaf augustus niet meer bemesten, het is goed voor de winterhardheid als de plant tijdig stopt met groeien en de bladeren afharden. Wat vinassekali in het najaar zou goed zijn, ik geloof dat planten kalium nodig hebben om de bladeren en stengels af te harden. Ze krijgen dan ook een wat donkerdere kleur.

Groeten Kim

do, 27/07/2006 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alles groeit inderdaad voorspoedig met dit weer....maar zo snel als mijn musa basjoo....zo snel groeit er volgens mij niets....

Trachycarpus palmen groeien (extreem) hard?
do, 27/07/2006 - 13:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier groeien de palmen ook het hard, snelste hier in de tuin zijn washingtonia samen met trachycarpus. Daarna komt chamaerops/Butia/Syagrus etc ...

Hoe meer zon de palm op pikt, zal hij niet direct meer vorst kunnen verdragen, maar de palm gaat dan wel veel sterker de winter in, als een zomer met weinig zon en een hoop regen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag