Trachycarpus princeps

24 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/04/2006 - 22:13
jacky

Trachycarpus princeps

Hoi iedereen , ik heb sinds kort 2 zaailingen tr. princeps , ze staan op de verwarming met een voetenbadje . Weet iemand of dit de goeie manier is of moeten ze juist droog staan ? Is het beter om te bemesten , zo ja , welke meststof ? Alle hulp is welkom.

ma, 03/04/2006 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Jacky,

Heb ik nog een vraagje voor jou, hoelang duurde het voordat ze ontkiemden? Of heb je ze als zaailing gekregen? Ik heb nl al een tijdje 25 princeps-zaden staan maar tot op heden nog niks.
Was wel benieuwd wat de ervaringen zijn.
Wat betreft de vraag over de verwarming met voetenbad, dat zou ik niet kunnen beantwoorden maar ik zet zelf niet te gauw dingen op de verwarming, alleen zaden die nog moeten ontkiemen.
Maar ja ik heb er niet voor gestudeerd dus......haha
groetjes

ma, 03/04/2006 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee , ik heb ze niet zelf gezaaid maar als zaailing gekocht en de blaadjes zijn (nog) grasgroen . Ben benieuwd hoe ze gaan groeien , mbt de groeisnelheid . Nu maar (zucht) afwachten op de dingen die komen gaan . Ik heb ook nog effe op internet bij https://tinyurl.com/y6tjteox gekeken en de zaden zouden bij 25C , 1 jaar nodig hebben om te kiemen . succes

di, 04/04/2006 - 01:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Jacky,

Ik heb nog niet veel ervaring, maar ik denk dat als je een sterke plant wil, je de groei best niet gaat forceren door verwarming. De plant zal mischien goed groeien door de verwarming eronder(als de blaadjes de droge lucht verdragen tenminste), maar die blaadjes zullen sneller verbranden in de zon. Ook de vorstbestendigheid zal volgens mij beter zijn wanneer je de plant in de winter fris zet (de plant gaat dan in rust).

Ook continu in water zetten lijkt me niet goed, de meeste palmen vragen juist een goede drainage zodat het water wegkan (en de wortels zuurstof krijgen)

Ik zou hem nu eerder wat droger houden en wat frisser zetten.

(mensen corrigeer me waar nodig aub)

Hoi Texeltje,

Ik heb ook sinds half feb. 10 stuks princeps gezaaid, ben benieuwd of het iets wordt! Naar het schijnt duurt dit meestal zeer lang en is het kiempercentage zeer laag...
Wanneer heb jij de jouwe gezaaid?

Grtz Kim

di, 04/04/2006 - 12:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Kim,

ik heb de zaden 10 januari in een zipbag gedaan, dus het duurt al een tijdje maar ik geef de moed niet op.
Ben het met je eens wat betreft het op de verwarming zetten, ik denk ook dat de planten dan te snel groeien en ze daardoor zwak zijn.
groetjes

di, 04/04/2006 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Kim & Texeltje , ik ga ze meteen van de verwarming halen

wo, 05/04/2006 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,

Ik zou ze niet op de verwarming zetten! Deze zaailingen kunnen wel naar buiten toe. Het zal misschien nog wel eens enkele graden gaan vriezen, maar dat moeten ze makkelijk kunnen hebben.
Waar heb je deze zaailingen vandaan? Je zegt namelijk dat ze grasgroen eruit zien, maar de zaailingen van de princeps zijn niet echt grasgroen. Ik dacht 2 jaar geleden ook princeps in huis te hebben, maar later bleek dat RPS onder een verkeerde naam deze zaden verkocht te hebben. Deze planten worden (met name in Duitsland) verkocht als princeps of princeps green form. Deze zaden kiemden ook al binnen enkele maanden. Ze groeien wel als kool (nog nooit zo'n snelle trachycarpus soort gezien) en zien er mooi groen uit.
Vorig jaar had iemand voor mij een paar echte princeps uit Thailand laten komen met enkele zaden (waaronder sommigen van jullie dit zaad ook hebben). Deze plant ziet er zo anders uit als de "RPS" princeps. De eerste blaadjes zien er gelijk grijsgroenig uit. Op de volgende bladeren is de witte "wax" laag al aanwezig.
Het kiemen van deze zaden neemt veel tijd in beslag. Van de 25 zaden die ik vorig jaar bij Europalms had besteld zijn er inmiddels 2 gekiemt (sinds een maand). De zaden die van "Golden lotusinfo-icon" Thailand komen zullen voorlopig nog niet kiemen. Voor diegene die zaad via mij hadden (geduld hebben mensen). Uiteindelijk wordt je rijkelijk beloond met een echte stonegate!

Wat bemesten betreft: Zaailingen behoeven bijna geen mest. Zolang het zaadje nog aan de plant vast zit, kan die daar zijn/haar voedingstoffen vandaan halen. Ik zou zeer terughoudend zijn met bemesten van zaailingen. Beter kan je als de zaailingen wat groter zijn wat wortel stimulator toevoegen, zodat de opname cappaciteit groter wordt. I.p.v. meer voedingstoffen aanbieden, dan heb je minderkas op kritische osmotische waardes.

Groeten Toni

wo, 05/04/2006 - 14:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Toni,

Proficiat met de gekiemde princepsen! Hopelijk kiemen er nog een paar!

Ik heb inderdaad ook zaad van jou ontvangen, en heb ze eerst bijna 4weken in de koelkast gelegd, dan 3 dagen geweekt en in een zakje gedaan met wat cocopeat. Afwachten maar...

Dat geeft toch weer goede hoop!
Groeten, Kim

wo, 05/04/2006 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Toni , ik heb deze bij Tropical Centre (ism Golden Lotusinfo-icon) gekocht en volgens de site zijn dit 100% princepssen , als je trouwens nog zaden over hebt hou ik me aanbevolen , hoor !

groeten Jack

do, 06/04/2006 - 02:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Jacky,

De princeps van Tropical Centre komen van de zelfde leverancier als ik ze heb. Zitten hier ook bladeren aan die segmenten gaan vormen?
Mogelijk is onze interpretatie van grasgroen verschillend. De "RPS-princeps" is naar mijn mening meer grasgroen dan de echte princeps.

groeten Toni

do, 06/04/2006 - 11:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey iedereen ik heb mijn trachycarpus princeps zaailing aangekregen samen met een jubaea chilensis zaailing en een trachycarpus wagnerianus zaailing
p.s.:de trachycarpus princeps ligt in het midden
vriendelijke groeten
Kevin

Trachycarpus princeps
do, 06/04/2006 - 11:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oja ik heb ze besteld bij Dennis(=cemunnos) als je zelf ook eens wilt gaan zien https://tinyurl.com/yantrv4 er staat vanalles bananen,yuccainfo-icon,palmbomen,agavas en noem maar op

do, 06/04/2006 - 20:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja Heynske , dat is nu precies dezelfde kleur , zo waren ze . Alleen doordat ik ze op de verwarming had gezet waren ze iets groener opgekleurd , ik had nl. een plastic zakje erover gedaan zo kreeg je een zelfde effect als een kas . De warmte blijft om de plant en vochtigheid gaat omhoog . Ik zal kijken of ik een foto kan maken (en plaatsen) dan kan je zien wat ik bedoel

nee hoor het lukt maar niet , en de foto is niet groter dan 1,3 mb

groeten Jack

vr, 07/04/2006 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

deze is gesloten

Trachycarpus princeps
vr, 07/04/2006 - 22:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

deze is geopend

Trachycarpus princeps
vr, 07/04/2006 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

en deze

Trachycarpus princeps
za, 08/04/2006 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

mooi,ik had de mijne gisteren even buiten gezet om aan de zon te wennen

za, 08/04/2006 - 13:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe is het afgelopen met de hond?

Gr. Miranda

za, 08/04/2006 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe bedoel je miranda?
ik had hem buiten gezet met de jubaea en de wagnerianus hij heeft alleee aan de jubaea zitten peuzelen aan de rest blijft hem af.dure smaak heeft die hond van mij:d.
Vriendelijke groeten
Kevin

zo, 09/04/2006 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik bedoelde heeft hij geen nare gevolgen gehad van zijn dure hapje? Als hij jouw Jub aanziet voor een pol met gras kun je je afvragen of tie geen last van zijn maag heeft gehad. Naar mijn weten eten ze dan nl gras. Of zit ik abuis?

Maar uit je reactie begrijp ik dat tie weer vrolijk rondspringt en kwispelt. Dan zal het wel goed komen.

Gr. Miranda

di, 11/04/2006 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

goede dag kan er iemand aan de echte trachycarpus princeps komen voor een redelijke prijs het maakt niet uit of het zaailingen zijn of grote planten als het maar de echte zijn en een redelijke prijs mijn email is bonoripperatmsn [dot] com ik hoor het wel

wo, 12/04/2006 - 17:09
Anoniem (anoniem geplaatst)
wo, 12/04/2006 - 17:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cemunnos heeft ze ook, wat ze daar kosten weet ik niet.

Gr. Miranda

ma, 01/05/2006 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb 25 zaden van Trachycarpus Princeps gekregen. Deze zijn half februari in een mengsel van gewone tuingrond/scherpe zand/Cocopeat in een klein broeikastje
(verkrijgbaar bij de tuincentra) geplant.
De zaailingen zijn nu ongeveer 10 cm groot.

Doordat het een "gesloten" omgeving is blijft de luchtvochtigheid nagenoeg gelijk. Wel regelmatig controleren of de grond vochtig genoeg is.
Watergeven is nl. een kwestie van je hersenen gebruiken en vooral niet te veel geven waardoor ze gaan rotten.
Bij mooi weer staan ze buiten in de zon.

Als bemesting geef ik ze een tweetal Osmocote korrels per zaailing omdat deze de voedingsstoffen geleidelijker afgeven in tegenstelling tot de "directe" meststoffen die verbranding van de planten veroorzaken. En daarbij komt ook nog dat de zaailingen de eerste tijd nog voldoende voedsel ontrekken uit de zaadlobben.

Hopelijk heb je hier iets aan.

Groeten,

Franklin

Onderwerp gesloten