verval passiflora caeruela

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/07/2007 - 15:13
reinierreinier

verval passiflora caeruela

Sinds een paar maanden hebben wij een passiflorainfo-icon (caeruela) in een vrij kleine mand (20 x 20 cm) op het balkon staan. Het balkon staat op het westen en heeft zon, deze tijd van het jaar, vanaf een uur of drie. Als er wind staat, dan heeft deze wel behoorlijk vrij spel. Tot een week of drie geleden deed de plant het prima (uitgelopend aan de balustrade, regelmatig bloeiend). Daarna raakte de plant in verval en lijkt het er op dat het sterft. De groene bladeren hangen allemaal en bijna alle potentiele bloeiwijzen ook. De plant krijgt altijd regelmatig water en vloeibare mest. Nu is het de laatste tijd geen fantastisch weer geweest; is dat de oorzaak? Moet de plant in een (veel) grotere pot met dus meer meststof? Is de standplaats sowieso fout? Kortom, is deze plant nog te redden, en hoe? Alvast bedankt!

wo, 11/07/2007 - 19:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, 20 bij 20 is wel erg weinig grond voor een plant die volop groeit en bloeit. Daarbij zal de kluit sneller uitdrogen door de felle wind van de laatste weken. Ik zou hem snel verpotten.

wo, 11/07/2007 - 23:36
mikey

Doordat het de laatste tijd zo vochtig is kan je er ook een schimmel in hebben. Wijzelf hebben in de passiflorainfo-icon meeldauw zitten doordat het elke keer zo vochtig is. En het goed bestrijden door te spuiten kan ook weer niet met dit weer..... Dus kijk je plant ff goed na of er wat te zien is!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag