vijgeboom winterhard ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/05/2006 - 00:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

vijgeboom winterhard ?

hallo

is een vijgeboom winterhard ?
wat is het beste, in een grote pot/bak of in de volle grond.

Wil er graag een kopen, maar wil dat ie langer meegaat dan 1 seizoen.

nog 1 vraag : Kan ik ook gewoon een vijgepit zaaien van een vijg uit de supermarkt ?

wo, 03/05/2006 - 02:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

hij is absoluut winterhard.....heb hem gewoon in mijn tuin gezet en niet naar omgekeken....helemaal niks gedaan.....t is een hele makkelijke plant die weinig eisen stelt....en heel hard kan groeien
(standplaats in de zon naast een schutting bij mij). In het najaar vallen de bladeren eraf en zodra het warm weer wordt loopt ie ook weer heel snel uit.....

wo, 03/05/2006 - 11:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al 6 jaar vijgen staan. Eerst vier jaar in een pot, sinds twee jaar uitgeplant in de volle grond. Gaat prima, als er strenge vorst wordt voorspeld krijgen ze ook noppe folie om de stam. Wel gooien we ieder jaar heel veel bladeren bij de planten om de bodem iets te bedekken. Hebben vorig jaar zelfs voor het eerst eigen vijgen gegeten, waren heerlijk.
Groetjes Spriet

wo, 03/05/2006 - 13:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
een vijg gaat prima,in de volle grond of in pot.
in de volle grond wordt ie alleen erg groot en geeft iets minder snel vruchten.mijn vijg in pot is nu twee jaar,35cm hoog en de eerste vijgjes hangen eraan.er zijn verschillende rassen goed voor ons klimaat zoals brown turkey.ik zou er geen zaaien,tenminste niet als je ook wilt oogsten.succes.

loes

wo, 03/05/2006 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

De 'ficusinfo-icon carica' als we het daar over hebben is winterhard, ik heb er al jaren 2 en de eerste al ruim 10 jaar, geen probleem.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag