voeding bananeplant

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/08/2004 - 02:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

voeding bananeplant

Ik heb twee bananeplanten in een grote pot staan, heb deze planten 1 1/2 maand en ze groeien als kool maar ik vraag me af of ze niet heel snel voeding nodig hebben en wat voor voeding dat moet zijn. de planten staan in een grote pot met onderin een laag hydro korrels de grond is cocopeat en de pot heeft een waterresevoir die ik met een peilstok af kan lezen verder sproei ik elke dag ik ben geen kenner maar ik hoop dat dat de groei zo door gaat en wil ook graag weten wanner ik moet verpotten.

zo, 01/08/2004 - 19:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik geef mijn 'banaantjes' organische mest van 'DCM' voor terrasplanten, de NPK-waarde is 6-6-6. Ik geef ze ongeveer om de 2 dagen 2 liter grondwater dat ik eerst laat opwarmen. Ik geef geen leidingwater omdat het 'te proper' is en (teveel) chloor bevat. En 1x per week geef ik ze mest zoals beschreven op de fles.

Succes

zo, 01/08/2004 - 19:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,
Inderdaad de bananenplanten zijn zeer gulzige planten. Dus VEEL meststoffen nodig. Ze groeien als kool zoals onze vriend in het forum aangeeft. Deze planten hebben veel water nodig. Bij ons op Tenerife (in de volle grond) krijgen de planten met druppelsysteem ongeveer 70liter water per dag!. Het is wel zo dat dit allemaal grote volwassen planten zijn, en gewoonlijk reeds voorzien van grondscheuten.
Het beste is om ze regelmatig meststof te geven welke U oplost in het gietwater. Hiervoor zou ik U het ASEF meststof voor orangerieplanten kunnen aanbevelen. (BRICO). Worden de bladeren geel dan is dit inderdaad een teken van gebrek aan voeding. Onder de grondmengeling (zeer goed doorlatend!) mengt U best een greep bloed , beender en hoorn meel, op die manier ben je zeker dat alle mineralen en oleoelementen aanwezig zijn.
Nog vragen? Geen probleem, kom rustig op mijn privaat email, albleroyattiscali [dot] be

Groetjes en veel hobby plezier,
Albert

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag