waaiervormige palm met bruinen bladeren

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/09/2006 - 01:32
Bertjoyce

waaiervormige palm met bruinen bladeren

Goedenavond,

Een jaar terug heb ik een palm gekocht. zie foto. Toen was hij supermooi en donkergroen.

Nu een jaar later begint hij echt hele erge bruine randen te krijgen. Ik probeer er achter te komen wat ik verkeerd doe. Helaas heb ik de kaartjes wegegooit dus weet ik niet wat voor soort het is.

Hij krijgt bijna ieder maand nieuwe bladeren en de ouden snijd ik af. Het zijn vouwvormige waaier bladeren die tot aan de top aan elkaar vast zitten.

Ik geef de twee stammen 1 gieter per dag (anderhalf liter) met een dopje pokon voeding (speciaal voor palmen voor gezonde groene bladeren)

echt niets helpt. Het wordt allemaal alleen maar erger. Kan iemand mij helpen om mijn plant weer groen te krijgen. Staat hij te licht of te donker krijgt hij teveel of te weinig. Ik heb ergens wel gelezen dat zwarte bladeren betekend te veel water en bruine te weinig.

Wie kan mij helpen

Groetjes,

Joyce

waaiervormige palm met bruinen bladeren
ma, 04/09/2006 - 08:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is een Licuala grandis. Niet de gemakkelijkste palm voor in huis.
De watergift lijkt me voldoende, maar hopelijk toch niet elke dag een dopje Pokon?
Deze palm wil een hoge luchtvochtigheid (dus weel sproeien); de bruine randen duiden op te droge lucht of een voedings overschot in de potkluit. Als u werkelijk een dopje voeding per dag geeft, zijn de bladranden verbrand. Waar de plant staat heeft u niet vermeld. Hoe is het gesteld met de afwatering? Het is geen plant voor felle zon.

ma, 04/09/2006 - 20:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hi,

Bedankt. Nu weet ik precies wat voor palm ik heb hij lijkt er sprekend op.

Ik geef hem anderhalf liter water gemengd met 1 dopje pokon per week. Je geeft aan dat ik hem moet sproeien hoeveel en hoe vaak moet dit ook gemengd worden met voeding en moet ik hem dan even goed gewoon water geven.

De plant staat in een hoek in de huiskamer met aan de ene kant een zijraam van een meter bij een meter en aan de andere kant een pui van 7 meter breed. Hij heeft dus voldoende licht maar aan de achterkant schaduw. Maar hij is overal bruin. Hij staat nooit volop in de zon en de kachel staat uit. Het is gemidd. 22 graden.

In de pot staat nog een kleinere pot zon flexibele plastice zak voor kamer planten metdaarin hydrokorrels en potgrond en daarna de planten gepland. Dit is gedaan door een bloemist.

Hierbij nog een foto hoe hij er nu uit ziet

Help mijn (kostbare) plant er weer bovenop

Liefs,

Joyce

waaiervormige palm met bruinen bladeren
ma, 04/09/2006 - 20:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hierbij nog een foto.....voor de duidelijkheid

waaiervormige palm met bruinen bladeren
ma, 04/09/2006 - 20:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog een foto

waaiervormige palm met bruinen bladeren
ma, 04/09/2006 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

k heb hem ook en dit is echt absoluut en alleen een vochtprobleem,
deze palm komt uit de tropische regenwouden waar hij als onderbegroeiing groeit van de grote woudreuzen, dat betekent dus geen direkt zonlicht en het liefst vochtige warme omgeving, aangezien onze huiskamers door oa de cv erg droge lucht bevatten moet je de roots van deze plant nabootsen door regelmatig met regenwater te sproeien, bemesten doe je gewoon net als anderen.
Het is een hele mooie palm maar zeker lang niet makkelijk

di, 05/09/2006 - 00:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

"Ik geef de twee stammen 1 gieter per dag (anderhalf liter) met een dopje pokon voeding "

"Ik geef hem anderhalf liter water gemengd met 1 dopje pokon per week"

Wat krijgt de plant nu echt? Per dag zou veel te veel zijn!
Per week is te weing water en nog veel te veel voeding! De bladeren zijn verbrand door de hoge zoutconcentratie in de potgrond.

wo, 06/09/2006 - 01:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als er een plastieke zak onder in de grote pot staat kan er een waterprobleem bij de wortels zijn ,staan de wortels in het water dan heb je heel vlug last van wortelrot .ik zou daareens naar kijken

Groetjes
Hent

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag