Waar heeft deze palm te veel of te weinig van?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 01/05/2009 - 00:02
Mattias

Waar heeft deze palm te veel of te weinig van?

Ik heb deze palm cadeau gekregen, en heb geen idee welke soort het is. Het is een redelijke standaard-palm denk ik. Iemand een idee dewelke het is?

En weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn van het feit dat de bladeren heel snel geel en dor worden?

Waar heeft deze palm te veel of te weinig van?
vr, 01/05/2009 - 00:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cycas revoluta, palmvaren, is de naam.
De plant staat waarschijnlijk te donker en zo te zien te droog. Vanaf half mei een schaduwplek in de tuin zou prima zijn. Wel voor de winter weer vorstvrij naar binnen op een koele plek.

vr, 01/05/2009 - 00:19
arpad veldhuis

dit is geen palm maar een Cycas revoluta. dit is normaal dat de onderse bladeren geel worden kan je gewoon weg knippen

gr arpad

vr, 01/05/2009 - 02:14
sub T

Allesbehalve een standaardpalm denk ik!
Ik heb er 4jaarlang eentje gehad, helaas kreeg ik vorig jaar het idee hem in volle grond te laten en er een plastic iglo-kasje over te zetten. Het kasje bleek te lekken recht midden in de plant en daar -20° bij , dus nu is ie zo dood als een pier natuurlijk...

In ieder geval, de kluit niet laten uitdrogen, dan kan je ook van die gele of gedeeltelijk gele bladeren krijgen en bij cycas kan het tergend lang duren eer ie er weer fris uitziet.

Hij maakt namelijk maar 1x per jaar of per 2jaar zelfs bladeren, en spuugt er dan ineens een hele krans uit die mooi openkrullen, vandaar ook de naam palmvaren.

Bij mij heeft ie 3 jaar stilgestaan, toen ik hem in volle grond plantte deed ie het duidelijk veel beter en s'zomers kwam er een mooie nieuwe krans bladeren op.

Na de gruwelijke winter bleek dat de wortels niet echt veel bijgegroeid waren dus ik wil deze plant de volgende keer ook in volle grond zetten en dan in de winter terug oppotten. Iemand ervaring hiermee?

gROETJES

vr, 01/05/2009 - 03:20
Tropi Ro

@sub, Ik heb ook een Revoluta en die van mij had de eerste jaren ook een soort van stilstand op aanraden van een kenner heb ik hem toen in een extra diepe pot gezet en de de potgrond iets vermengt met zand en geef hem sinds die tijd ook 1x per maand een k

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag