Wanneer bladen af knippen?

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/05/2006 - 17:06
rekel

Wanneer bladen af knippen?

Palmen maken uit zichzelf nooit een stam had ik begrepen, maar wanneer moet je nu de beslissing maken om scheuten af te knippen om een stammetje te vormen? Bijv. deze drakenbloedboom, kan ik bij deze de onderste scheuten al afknippen om zo een dun stammetje te gaan maken?
En hoe adviseren jullie dan om dit te doen?
Alvast bedankt!

p.s. plant is ondertussen alweer iets groter als op de foto

Wanneer bladen af knippen?
wo, 17/05/2006 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

t is een mooie......maar k heb geen antwoord helaas...
groetjes

wo, 17/05/2006 - 23:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Dracaena Drago is geen palmboom, laten we dat even voorop stellen. Zelf snijd ik altijd de slechte bladeren onderaan af.
Succes !

wo, 17/05/2006 - 23:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon wachten tot ze vanzelf lelijk worden, en dan verwijderen.

Die met een dun stammetje is volgens mij een ander soort, deze is mooi vol, ik zou hem zo laten.

do, 18/05/2006 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik snijdt ze meestal af met een scherpe mes of knip met een schaar, grote schaar.
Dan vorm je wel al een stammetje dat klopt.

Maar waarom deze vraag ben je er bang voor om dat te doen?

do, 18/05/2006 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat die bedoelt als je de onderste bladeren eraf haalt dat er dan eerder een dunne stam word gevormt of dat je de plant zo laat en het langer duurt voordat er een dikke stam gevormd is.

do, 18/05/2006 - 03:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

"Palmen maken uit zichzelf nooit een stam".....wat een onzin! Hoe denk je dat palmbomen in de natuur dan aan hun stammen komen?
De onderste bladeren gaan er vanzelf na een aantal jaren af; een blad gaat niet eeuwig mee. Hoe meer blad een plant(palm) heeft, hoe meer voeding hij kan vergaren om juist die dikke stam te vormen. Haal je dat weg, dan groeit ie veel spichtiger op. Dus gewoon geduld hebben, je kunt de natuur niet altijd dwingen.
Een Dracaena draco behoort overigens niet tot de palmen.

do, 18/05/2006 - 03:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het verhaal van 'greenconnection' is waar, als je de oude bladeren laat zitten nemen ze meer voeding tot zich, zal de stamvorming dikker zijn.
Als je de balderen van onderaf afknipt dan vorm je een stam, als een plant al wat groter is.
Je kan er wel bladeren afhalen bij een dracaena of een yuccainfo-icon, als ze in de weg zitten op een bepaalde plek in je tuin, maar het is ook zo dat de plant minder fotosynthese kan opnemen ter bevordering van de groei.
Een dracaena valt onder de familie agavaceae, de agave-achtigen waar ook de yucca en de cordyline onder valt, dit zijn geen palm-soorten.
Palmen zijn eenzaadlobbige planten, en veelal stamvormend, alle soorten vormen een stam, ook de sabal soorten en de chamaerops vormen later toch een stam in hun streken van herkomst.

do, 18/05/2006 - 10:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens de nieuwste opvattingen behoort het geslacht Dracaena tot de familie van de Dracaenaceae (volgens Zander, 2001). Overigens wel nauw verwant aan de Agavaceae.

do, 18/05/2006 - 12:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik bedoelde dat palmbomen geen stam maken zoals bijvoorbeeld een eikenboom, de bladen zullen er toch af moeten... of dat nou op natuurlijke manier gebeurd of kunstmatig.
Kan het lang duren voordat de bladeren dor worden?
Wij vertrekken namelijk over 5 á 6 jaar naar curacao en kunnen natuurlijk niet alle planten meenemen, dus ik zie nu liever nog een aantal jaartjes dunne boompjes dan alleen wat sprieten.
Maar oke bedankt voor jullie antwoord!

Onderwerp gesloten