Washingtonia filifera

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 09/06/2015 - 23:50
java-01

Washingtonia filifera

Mijn Washingtonia filifera verliest steeds meer blad. Er komt weliswaar een nieuw blad in, echter het verliest ook steeds blad voor blad...De bladeren waren begin dit jaar nog allemaal egaal groen. Maar steeds moet ik een blad wegnemen omdat het uiteindelijk geel wordt. Het process begint op het midden van het blad ( zie foto ) Dit vergelen verspreidt zich vervolgens over het blad uit totdat het in z'n geheel geel en verdord is en verwijderd moet worden. Mijn palm heeft nu nog slechts 2 bladeren over...van de 5.
Misschien herkent iemand dit ? Wat zou de evt. oorzaak kunnen zijn ? Te weinig water , te droge omgevingslucht ? te weinig/veel mest ?
( wat me enige tijd wel opviel is dat er mogelijk fruitvliegjes of varenrouwmug in de potaarde zit ? misschien zijn zij de plaaggeesten ?
alle suggesties welkom. bvd.

Washingtonia filifera
wo, 10/06/2015 - 00:42
de haan

Staat hij binnen of buiten? Pot van onderen open of dicht.

wo, 10/06/2015 - 11:03
RdB

Fruitvliegjes kunne het niet zijn, die zitten echt alleen op fruit, rouwmugjes wel. Die plagen je palm niet maar zijn wel een indicatie dat deze te nat gehouden wordt.
Ruud

do, 11/06/2015 - 11:36
java-01

De palm staat binnen in een veranda waar de temperatuur in de zomer gemakkelijk op kan lopen tot 40 graden. De pot is van onderen uiteraard open, er zitten gaatjes in.
En ja , zoals je kunt zien op de tweede foto staat de plam niet al te vochtig omdat ik die vervelende varenrouwmugjes wil voorkomen.

Washingtonia filifera
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag