Welke palm is dit?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/09/2007 - 17:10
micle

Welke palm is dit?

Hallo,

Mijn broer heeft zaden mee genomen van curacao die onder deze palm lagen.

Wie weet de naam van deze palm?.

Micle

Welke palm is dit?
za, 08/09/2007 - 23:05
MiB

Ik kan me vergissen maar volgens mij zijn het 2 verschillende palmen op de foto. De rechtse lijkt op een Washingtonia. De linkse heeft bladeren die de vorm van een veer hebben.... Maarrrr kan et niet goed zien....

Gr. Miranda

zo, 09/09/2007 - 15:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Miranda, je hebt het goed, het gaat om een vederpalm(links) en een waaierpalm(rechts), de laatste is denk ik een washingtonia robusta?
De waaierpalm is denk ik een butia yatay?

ma, 10/09/2007 - 11:11
micle

Dank voor jullie reacties, nu ik de foto beter bekeken heb zie ik ook dat het om twee verschillende palmen gaat. De zaden van de washingtonia ken ik wel, dus dan heb ik een vermoeden dat de zaden die ik gekregen heb van de linker palm zijn.

Nogmaals bedankt,

Micle

di, 11/09/2007 - 00:13
werner1985

micle, wat is van die zaadjes waar ge een topic hebt voor opengedaan ne tijd terug..heb er iets in nagelaten, maar het topic is een beetje naar achter geschove, dus vraag ik het je hier maar..het waren die pitten met een vezelig omhulsel..de mijne komen al uit hoor, een klein cm..

di, 11/09/2007 - 00:34
micle

Hallo Werner,

Leuk dat je er naar vraagt. Ik heb die zaden voor de eerste keer in een zipbag gedaan en dat werkt erg goed moet ik zeggen. Er zijn 19 van de 20 zaden ontkiemt en deze staan nu allemaal appart in een potje met potgrond. Nu zijn de zaden erg vers en dat scheelt een hele hoop.

Ik heb meteen de rest (21st) geweekt en in een zipbag gedaan. Als het net zo snel gaat dan de eerste lichting dan ontkiemen deze ook binnen 2 weken. (de eerste lichting al na 8 dagen)

Zo'n zipbag geeft erg veel voordelen moet ik zeggen. Zo kun je de zaden goed blijven controleren zonder schade toe te brengen. Gezien ik maar een klein kweekbakje met verwarming heb kan ik nu veel meer zaden tegelijk ontkiemen. De potgrond droogt niet uit en blijft dus op de juiste vochtigheid.

Als de eerste palmpje boven komen zet ik weer een foto neer. Mijn verwachting is binnen twee weken.

Groeten Micle

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag