Welke Yucca zijn geschikt voor de nederlandse tuin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/01/2006 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welke Yucca zijn geschikt voor de nederlandse tuin

Hallo allemaal,

ik wil maar beginnen met ieder de beste wensen toe te wensen. Op veel websites zie ik Yuccainfo-icon's aangeboden, maar welke soorten worden nu redelijk groot (stamhoogte minimaal 2 meter) en hebben ook nog vertakkingen. Ik hoop dat iemand mijn kan helpen met deze vraag,

Groeten Eric

zo, 01/01/2006 - 21:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

er zijn een aantal yuccainfo-icon,s geschikt voor ons klimaat,mits ze in de winter droog worden gehouden.yucca linearis,rostrata,thompsoniana,kijk ook eens op de site van https://tinyurl.com/y2fpfcqq worden verschillende soorten aangeboden.

zo, 01/01/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, bij mij woont een man in de wijk en heeft er wel 20 of meer langs zijn huis staan. Dit zijn vrij grote exemplaren en staan er al een jaar of 5 zonder enige bescherming in de winter. Ik weet niet welke het zijn, maar ik kan het misschien is aan hem vragen.
Groeten Jerry

zo, 01/01/2006 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb wel een yuccainfo-icon filamentosa (denk ik) voor je,deze is niet stamvormend,maar dik 2m doorsnee (meer een struik dus). hij wordt te groot voor mijn tuin.Dit voorjaar gaat hij eruit,dus iedereen,die hem wil hebben mag komen graven ! Hij staat al 20 jaar onbeschermd in de tuin. Maar de soorten met stam (rostatra,geloof ik) weet ik ook niet veel van,wel dat ze in de winter droog moeten staan,maarja dat geldt voor veel exoten. Sommige yucca,s groeien in woestijnen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag