Winterbescherming...

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/11/2006 - 13:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Winterbescherming...

Ik zie en lees al veel over winterbescherming, maar realiseer wel dat het nu al helemaal niet goed is om daaraan te beginnen, het is nog veel te zacht en waarom zou je ook.
Ook in zuid-Frankrijk komt het tot -2 a -3 graden, dus zolang het hier nog niet zover is laat ik alles voor wat het is.

Eveneens de musa basjoo.

Nu inpakken is niet goed er zit nog groei in zelfs!

Wie weet blijft het zacht tot januari dat weet je nooit hier, dan nog als de weerstations een koudere periode voorspellen dan wil ik wel zien of dat uit komt en hoe koud is koud, tot aan het vriespunt doe ik niets.

Het is nu wel erg gunstig om de bescherming aan te leggen omdat het droog is, maar veel te warm nog.

ma, 06/11/2006 - 18:43
kroisos

zelfs in zuid-frankrijk kan het nog veel kouder worden dan -3, -10 is daar geen uitzondering maar ja het is altijd van korte duur en de winter duurt er ook niet zolang. je zou kunnen zeggen dat het klimaat er veel droger is. dat klopt voor de zomer maar de winters kunnen er ook zeer regenachtig zijn. ik heb familie wonen in pérol niet ver van montpellier bij een groot meer en praktisch ieder jaar loopt gans zijn tuin onderwater.

ma, 06/11/2006 - 20:14
texeltje

toch ga ik hem deze week waarschijnlijk inpakken de basjoo.
als ik zie hoe armetierig hij erbij staat na de storm van vorige week en hij begint alleen maar meer af te zakken.......

ma, 06/11/2006 - 21:22
hent v

Texeltje ik kan me dat wel voorstellen, een half jaar lang je trots in de tuin en dan EEN stormpje! zodat je wel kan janken.Pak hem maar vlug in zodat je er niet meer naar hoeft te kijken.

Gr Hent

di, 07/11/2006 - 01:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel wind hebben we laatst bij ons niet gehad, het waaide wel flink, maar van storm konden wij niet spreken, de schade aan mijn musa basjoo valt erg mee.
Maar ik doel inderdaad op de temp. van de Noordzee aan de kust, uit de kust is ie rond de 16 graden, dat is nog erg hoog.
Er komen steeds meer berichten over de klimaatsverandering en de maatregelen die Nederland moet treffen tegen het water.
Ik wil niet direct zeggen dan de zachte temperaturen al op het nieuwe klimaat duidden maar opvallend is het wel, en dat moet men de periode van 1980 volgen, de warmte-index loopt in alle grafieken alleen maar op, hoe je een en ander ook bekijkt.
Als je vanavond al hoorde op het journaal dat de eikenbomen in ons land nog volop hun bladeren hebben, en hoeveel soorten er nog groen zijn, het is al 6 november inmiddels.
Ik heb vanavond mijn gazon nog gemaaid, wie kon zich dat nog voorstellen dat je op 6 november nog gras staat te maaien?
Uiteraard is het oppassen, als de wind oostelijk of noordoostelijk wordt dan kan de temp. In deze tijd van het jaar zomaar 10 graden onderuit gaan, maar ik denk dat zachte perioden overheersen en de winter niet koud gaat worden, daarbij hoop ik dat ie niet al te nat wordt.
Inderdaad als antwoord op Texeltje dat maart de laatste jaren een koude maand is met veel sneeuw, wie weet aankomende periode?

di, 07/11/2006 - 12:36
Exotic Life

Ik begin verlopig ook nog niet aan winterbescherming, ze voorspellen hier nacht temps tussen de 4 en 8 graden. Afgelopen nachten was het zelf met 9 en 10 graden helemaal niet koud !

vr, 10/11/2006 - 20:01
jvds

Mijn Musa krijgt zelfs nog een nieuw blad!

Jurgen

za, 11/11/2006 - 11:01
loe

Best nog wachten met inpakken denk ik . Volgende week nog voorspellingen van +10 'snachts!

za, 11/11/2006 - 21:08
Dirkjan

Bij mij is een boom om gewaaid met de storm gelukkig niet op mijn kas had ik al mijn 8 planten in huis moeten zetten deze winter

za, 11/11/2006 - 21:43
texeltje

tja het is nu ook weer heftig buiten.....alles tegelijk...onweer, een gordijn water en zeer harde wind.......

Onderwerp gesloten