Zaden ontkiemt en nu?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/08/2007 - 17:42
micle

Zaden ontkiemt en nu?

Hallo forum vrienden,

Zoals jullie weten (zie eerder bericht) heb ik div zaden gekregen uit suriname. Nu heb ik voor de eerste keer een andere methode gebruikt om de zaden te laten ontkiemen. Deze methode heb ik hier op het forum gelezen en wel met een zipbag.

Tot mijn verbazing zijn er nu al div zaden met een kiem en sommige wel langer dan 1,5 cm. Ik heb de zaden op 17-08 in de zipbag gedaan met vochtige normale potgrond zonder de zaden eerst te weken. (ook een partij die 4 dagen geweekt hebben) Deze zijn ook al aan het ontkiemen 22-08 in zipbag.

Het zijn palmzaden alleen de naam is helaas nog niet bekend. Maar hoe nu verder. Ik neem aan dat ik ze heel voorzichtig in een potje moet zetten met verse potgrond met de kiem naar beneden. De diepte ca 1 cm, of moet het zaad boven de grond blijven. Of nog even wachten tot de kiem nog groter is?

Ze liggen nu nog in een zipbag in een verwarmde kweekkas op 25grd.

Vast bedankt voor jullie reactie's / advies.

Micle

vr, 31/08/2007 - 22:59
ed ressiv

kijk eens even onder de samenwerkingsbladen wellicht helpen die je verder, als iets niet duidelijk is dan zien we het graag hier terug.
Groeten
Hans

za, 01/09/2007 - 02:21
micle

Hans,

Als ik het goed begrijp de kiem pas uit de zipbag halen als het eerste blaadje zichtbaar is.

Gezien ik meer dan genoeg zaden heb zal ik een partij nu gaan oppotten en een partij met eerste blad, dan kan ik het resultaat goed vergelijken.

Groeten Micle

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag