aangetaste bladeren

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 09/04/2004 - 23:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

aangetaste bladeren

Ik heb 2 cambria's, die naast elkaar staan. Ze zijn allebei aangetast door volgens mij mijten. Ik ben er niet zeker van, want ik heb tot nu toe nog niets kunnen vinden. Misschien is er iemand die het mij kan vertellen. Als je ze tegen het licht houdt zitten er licht groene plekjes op de bladeren. In het midden van zo'n plekje zit een bruin puntje. Op plekken waar het erg is ,kun je het ook aan de bovenkant van het blad zien. Er komen ook bruine randen aan de bladeren. Uit voorzorg heb ik ze al gespuit tegen luis en spint, maar volgens mij breidt het zich nog steeds uit. HELP!

za, 10/04/2004 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eén van de moeilijkste vragen die je kan stellen. Niemand is graag specialist in dergelijke problematiek, want dat wil zeggen dat je er zelf ook al eens mee kampte.
Er zijn heel wat zuigende en bijtende vijanden. Vroeger pakte iedereen direct naar de meest grove middelen. Vaak tenkoste van de planten, want die kunnen dat grote gif ook niet te best verdragen.
Spint kan je alvast haast niet zien en is vooral 's nachts actief, andere zuigent gespuis, is gewoonlijk herkenbaar. Waarom dan dat onderscheid? Wel tegenwoordig zijn er goede systemische giftproducten op de markt. Systemisch, dat wil zeggen, de plant neemt het gif op en de dieren hebben plots geen zin meer om aan de plant te knabbelen. Twee nadelen. Het vraagt even en soms begin je pas je plant te behandelen als die al erg beschadigd is. En een tweede nadeel is de vraag welk product moet ik gebruiken, of met andere woorden wat is het juiste probleem. Spint is te bestrijden met acericiden (is immers een spinachtige) andere zuigers bestrijd je met insecticide. (zijn immers insecten) En het ene help niet tegen het andere.
Naar spint kan je vanavond opzoek, als je plant donker staat, neem je een sterke zaklamp en een vergrootglas en ga je de onderzijde en randen van de bladeren inspecteren. Als je kleine rood-bruine bolletjes ziet bewegen. Heb je spint. Zoek voor andere insecten vooral onder schutbladeren en onderaan in de gevouwen bladeren tegen de bulb aan.

Merken en producten vermeld ik bewust niet. Ik denk dat je best te raden gaat bij een speciaalzaak. Zelf heb ik zeer goede ervaringen met confidor van BAYER. Maar ik ben ook gestart met het opstellen van een pagina op onze site en ben nog niet volledig uit mijn eigen vragen...

Succes,
Eén van de Patricken van https://tinyurl.com/y4hgcezw (Phal)

vr, 16/04/2004 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Patrick,

Ik heb jouw tips opgevolgd, maar ik kan helemaal niets vinden. Ik heb de twee cambria's maar geisoleerd en hoop maar dat ze blijven leven. 'k Heb nog maar eens een keer gespuit tegen ongedierte en nu na 6 dagen kan ik niet zeggen dat het erger wordt. Maar wat het ook is , ze kunnen mijn andere orch. in ieder geval niet aansteken. Hartelijk dank voor je informatie. Jullie website staat ook onder mijn favouriten. Ga zo door.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag