bladeren phalaenopsis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/12/2005 - 23:17
joke_s

bladeren phalaenopsis

Hallo iedereen,

ik heb al een tijdje een phalaenopsis. Jammer genoeg is de plant erg beschadigd geweest. Toen ik deze zomer op vakantie was heeft mijn moeder mijn planten verzorgd en ze heeft mijn phalaenopsis laten vallen! (Ik was natuurlijk erg teleurgesteld hierover!) De bloemstengel was geknakt en de plant bloeide natuurlijk niet meer. Ik heb de bloemstengels dan boven het tweede oog afgeknipt, zoals anders. De plant 'leeft' nog en ze is nog steeds mooi groen. Ik verzorg haar net zoals anders (af en toe water, 1x per maand bemesten, voldoende licht maar ook niet te veel...) Maar nu, na enkele maanden, vormt ze nog steeds geen nieuwe bladeren, geen nieuwe wortels of ook geen nieuwe bloemstengels.
Is er iets dat ik kan doen om dit te verbeteren (bijvoorbeeld de bloemstengels helemaal afknippen...)?

Groetjes,

Joke

wo, 21/12/2005 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Joke

ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken,
ik heb een paar botanische phal's die maar een keer in een jaar een nieuw blad aanmaken, dus als je plant er goed uitziet en je blijft hem verzorgen zoals je altijd hebt gedaan, ben ik er van overtuigd dat je vanzaelf nieuwe groei gaat zien!

mischien kun je proberen hem een aantal weken iets koeler te zetten en meer in de schaduw.. meestal geeft dat een Phaleanopsis een duwtje om nieuwe bloeischeuten te gaan maken

Succes ermee.. orchideeën nemen vaak de tijd om te groeien!
er zijn soorten die er maanden over doen om een bloemstengel te maken..

Onderwerp gesloten