Bladeren vallen af

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/02/2006 - 17:01
Vino

Bladeren vallen af

Beste lezer,

Afgelopen dinsdag heb ik een nieuwe Phalaenopis gekocht. Aan mijn nieuwe plant zaten 4 bladeren. Bij thuiskomst heb ik de plant water gegeven, daarna vielen er direct 2 bladeren af. Zojuist is het derde blad er ook afgevallen... Dit laatste blad is licht tot donker groen en heeft twee donkere vlekken.

Mijn vraag: er zit nu dus nog 1 klein blad aan mijn orchidee. Kan dit kwaad? Zo ja, wat kan ik er aan doen dat mijn plant weer gezond wordt? Wat betekenen de vlekken op de bladeren? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Groeten!

zo, 19/02/2006 - 17:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vrees dat je plant aan het bezwijken is door het temperatuurverschil. Als de plant niet goed genoeg was ingepakt heeft tie tijdens het vervoer te veel geleden. Vergeet niet dat een orchidee tropisch is, en dat was het dinsdag bepaald niet. Ik weet niet waar je hem gekocht heb anders zou ik daar terug naar toe gaan met de plant. Zij zouden moeten weten hoe je dergelijke plant in dient te pakken! Zelf pak ik mijn orchideeën dubbel in ALS ik ze nu moet vervoeren. Het is gewoon veelste koud buiten!

Succes MiB

vr, 24/02/2006 - 16:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste MiB,

Bedankt voor je reactie!

Intussen is mijn plant blad-loos en er is ook al een knop afgevallen.
Ben terug gegaan naar de winkel, mocht hem direct omruilen!

Groeten!

vr, 24/02/2006 - 20:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is heel netjes van deze winkelier!

Succes met deze plant.

Gr. MiB

Onderwerp gesloten