bloeistengels

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/07/2009 - 14:24
Madeleen

bloeistengels

Aan de bloeistengel van mijn Phalaenopsis gaan de knoppen dood als ze net gevormd zijn, maar er komt wel een nieuwe zijstengel. Het nieuwe blad is wat bleker geworden, maar dat wordt niet erger. Ik heb de plant verpot, maar kon geen beestjes vinden. Voor de duidelijkheid, dit is een klein-bloemige Phalaenopsis.

bloeistengels
za, 04/07/2009 - 19:47
Aquagirl

De kleur van de nieuwe bladeren is naar mijn wetens goed hoor.
Wat er met de knoppen aan de hand is weet ik niet maar misschien weet iemand anders dat.

groetjes
Aquawoman

za, 04/07/2009 - 22:21
solmari

Hoi Aqua

Ik neem aan dat deze dan niet dood gaat want anders zou er geen nieuwe knoppen aan gekomen zijn.

Gr.Solmari

zo, 05/07/2009 - 11:36
Madeleen

Op de foto zie je het niet zo goed, maar het nieuwste blad is aan de punt wat gelig en gevlekt. Mijn zoon heeft mijn fototoestel mee op vakantie, dus kan ik nu geen betere foto maken. Ecther ik heb wel nog foto's van een paar grootbloemige Phalaenopsissen waar de bloei ook niet zo wil vlotten. Bij de effen paarse hebben de bloemen er ongeveer een week over gedaan om open te gaan En ze zijn nu al weer afgevallen, samen met de grote knop die je op de foto ziet. Tegelijker tijd maakt hij weer twee nieuwe bloeistengels aan dezelfde tak.
Bij de gevlekte heeft de eerste tak bijna niet gebloeid. Daaruit is een enorme zijscheut gekomen met één afwijkend gekleurde bloem. Verder doet deze hetnu gelukkig goed.

bloeistengels
zo, 05/07/2009 - 11:38
Madeleen

Bij deze nog de foto van de gevlekte Phalaenopsis

bloeistengels
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag