bolletje op stengel phalaenopsis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/08/2006 - 13:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

bolletje op stengel phalaenopsis

Hoi!
Op een afgesneden stengel staat er juist boven een slapend oog een klein(enkele mm) groen bolletje. Dit staat er nu al enkele weken, maar doet eigenlijk niets sinds ik het ontdekt heb. Wat is dit? Het begin van en nieuwe zijtak of een keiki?

Dezelfde plant heeft ook 2 nieuwe bloemtakken met 2 bloem knoppen op. De knoppen zijn nog klein maar toch gaat er al één open, dat is toch niet normaal? Verder groeien doet de tak niet. De plant is vorig jaar herpot en krijgt ongeveer alle 3 weken een beetje orhideemest. Iemand een idee hoe dit komt?

ma, 04/09/2006 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ik heb ook zo een plant. Het is de tweede keer dat ie bloeit. Op de beide stengels kwam een knop. Op de éne staat één bloem en de andere heeft al die tijd al een klein knopje van een milimeter of twee. Ik heb de indruk dat dit moeilijke planten zijn.

zo, 25/02/2007 - 11:56
S@nne

Hallo Veerlej en Summerke,
Het is alweer een poosje geleden dat deze postings werden geplaatst door jullie. Ik kwam dit dus nu tegen. Ik vraag me af hoe het met jullie keiki's? is afgelopen en of ze uiteindelijk toch nog doorgegroeid zijn. Ik heb een Phalaenopsis die nu aan de nieuwe stengel die uit het derde oog van de oude is gegroeid en ongeveer 15 cm. lang is ook uit de bovenste ogen 2 bolletjes groeien. Deze groeien wel goed door want ze worden elke dag groter. Ik heb ook niet het idee dat de plant zelf er slecht aan toe is, want deze staat er heel goed bij, ook de wortels. Ik zal jullie op de hoogte houden van de voortgang van de Keiki's? en zou dus ook heel graag weten hoe het met die van jullie is afgelopen.
vr.gr. S@nne

Onderwerp gesloten