Cymbidium

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/02/2004 - 20:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cymbidium

Laatst kocht ik een cymbidium met één bloemstengel in bloei. Nu zie ik nog een bloemstengel opengaan. Wat is de beste plaats voor de plant om deze nieuwe bloemen ook te laten uitkomen? En hoe vaak geef ik de plant water?

zo, 22/02/2004 - 15:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cymb.hebben koele nachttemperaturen en warme zonnige dagen nodig om ze goed te laten groeien en bloeien en bloemen te laten ontwikkelen.De meeste soorten en kruisingen vragen nachttemp.van 10 tot 13 graden C en temp.overdag van 15 tot 24 gr.C.De belangrijkste tijd voor koele temp.is de herfst , als de bloeistengels worden gevormd. Luchtvochtigheid 50 tot 60%. Cymb.groeien het best met minstens 4 uur direkt zonlicht,maar tegen felle namiddagzon moet in de zomer worden geschermd,daar de bladeren anders verbranden. Cymb.kunnen 's zomers buiten worden gezet.
Na het verpotten is het beter de planten twee weken droog te laten; dit is beter dan nat omdat de afgesneden wortels snelaan rotten, terwijl ze bij droog houden genezen en dicht gaan.
Sukses. Mocht je meer informatie willen hebben over het kweken en verzorgen van orchideeen, mail me dan:jan [dot] dekkeratfreeler [dot] nl

Groetend,
Jan Dekker.

Onderwerp gesloten