Dendrobium Biggibum (var.Compactum)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/12/2007 - 16:21
S@nne

Dendrobium Biggibum (var.Compactum)

Wie van jullie kan mij iets vertellen over dit minuscule plantje.?
Ik heb dit gekregen vorig jaar van een kweker. Het heeft een aantal minuscule bulbjes en een paar even minuscule blaadjes. Het gaat niet dood en ziet er best wel goed uit maar echt groeien doet het ook niet. Wie van jullie heeft hier ervaring mee en wat is de beste verzorging, want ik ben bang dat hier iets aan mankeert. Ik hoop op een reactie.
groet S@nne

do, 13/12/2007 - 13:24
Sandy123

Heykes,

Jij stelt ook wel veel vragen é!
Jij hebt ook nogal een hoop plantjes!
Hoeveel heb je er?

Ik heb eens op het net liggen zoeken, en ni veel gevonden.
In de onderstaande sites staat een beetje uitleg. Beter iets als niets!

https://tinyurl.com/y27g9g6p
https://tinyurl.com/yxf69pvr

Heb zelf geen ervaring ermee, want ik hou zelf niet zo van dendrobium soort. Mijn favoriet is toch meer phalaenopsis en oncidium.

groetjes sandy

do, 13/12/2007 - 09:12
Pber

Sanne,
even googlelen:

[Dendrobium phalaenopsis]
1
Dendobrium Phalaenopsis

Mesofiel - Warmteminnend

De belangrijkste vertegenwoordiger van het hele geslacht: veel(voornamelijk Aziatische) snijbloemenproducenten zijn afhankelijk van haar tot in de puntjes veredelde kleurrijke cultivars. De bloemen van de kruisingen kenmerken zich naasr het prachtige uiterlijk door een uitzonderlijk goede houdbaarheid en een stevige steel. De natuurlijke soort wordt ook wel aangeduid met de wetenschappelijke naam D. biggibum ssp.phalaenopsis, en dankt die aan de vorm van haar bloemen, die doen denken aan de prachtige exemplaren bij het niet - verwante geslacht Phalaenopsis,. Haar langgerekte, tot 60 cm lange, verdikte schijnknollen behouden hun bladeren nadat hun weefsels zijn volgroeid.-

De bloemen kunnen 8 cm groot worden en groeien met 6-15 exemplaren aan een tot 50 cm lange bloemsteel. Oorspronkelijk zijn de bloemen paars met een donkerpurperen lip, maar daarnaast bestaan de meest uiteenlopende kleurafwijkingen.
We houden de planten op een goed geluchte en verlichte, warme ruimte in een opgehangen mand of in bloempotten met een doorlatend grof substraat. De bloei treed op in de commercieel aantrekkelijke winterperiode. De plant is afkomstig uit Noord-Australië en Nieuw-Guinea waar zij vooral op de rotsen groeit.

do, 13/12/2007 - 16:22
S@nne

@Sandy en Mtb,
Ja Sandy ik heb inderdaad veel planten( plm 40, heb ze nooit geteld) en natuurlijk ook eigenlijk te weinig ruimte ha ha. Bedankt voor je reactie.

Mtb is het een voorwaarde om het op te hangen?
Het staat in een heel

Onderwerp gesloten