gek?!...

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/07/2006 - 10:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

gek?!...

ik heb op dit moment 3 soorten orchideeen die een beetje gek doen namelijk:
1 dendrobium nobile maakt nu een nieuwe scheut aan een scheut die ook dit jaar pas nieuw is, die scheut groeit nog ook.
2. mijn dendrobium kingianum maakt aan de scheuten van dit jaar
(die dus in de lente/winter groeiden) weer scheuten, dit vind ik erg gek, het gebeurd namelijk bij de grote plant, maar ook bij mijn stekje van vorig jaar.
3. mijn epidendrum radicans hybride doet ook raar, volgens mijn doet ie alles in een verkeerd jaargetijde.
zo bloeit hij van december tot juli, en maakt hij scheuten van juli tot oktober ofzoiets, tussen oktober en december maakt hij dan bloeistengels.

voor de rest is het wel normaal, er is nog een iets grappigs, bij epi. radicans zit er een keiki op een keiki, volgend jaar een keiki op een keiki op een keiki hoop ik...

alvast bedankt als jullie weten wat mijn planten mankeren.

zo, 16/07/2006 - 17:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

heb denk ik geen antwoord op je vraag, maar weet alleen dat mijn dendrobiums ook al nieuwe scheuten geven op bloeiende stengels, terwijl dit volgens mij moet gebeuren als ze uitgebloeid zijn. dus misschien is het dan niet zo raar, gewoon hopen dat ze allemaal gaan bloeien met de tijd, heb je wel een heleboel bloemen!

hoop dat je een passend antwoord krijgt!

zo, 16/07/2006 - 20:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja, maar dat bedoel ik niet, ik bedoel dat aan de scheut die dit jaar is gaan groeien, die nu op de helft is, hij isn nog bladeren aan het maken. daar kom t nu weer een nieuwe scheut.

ma, 17/07/2006 - 01:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

zijn het geen wortels?

ma, 17/07/2006 - 10:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij den. nobile komt er echt aan een groeiende scheut nog een scheut, dat weet ik zeker, bij den. kingianum weet ik het ook ZEKER.

do, 20/07/2006 - 16:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

WAT BETREFT DE KINGIANUM HEB IK HEZTZELFDE AAN DE HAND. OOK MIJN PLANT HEEFT NIEUWE SCHEUTEN GEVORMD OP DE OUDE EN ZELFS AL MET WORTELS EN BLADEREN DIE ZICH OPENPLOOIEN.
WAT BETREFT MIJN CAMBRIA DIE HAD IK IN MEI BUITENGEZET SAMEN MET ONCIDIUM EN KINGIANUM (OP HET TERRAS IN EEN BAK MET HYDROKORRELS ) ZE KREGEN EEN TOT TWEE KEER PER WEEK EEN SPROEIBEURT. WEGENS EEN FEEST HET TERRAS LEEGGEMAAKT EN BLOEMEN IN DE TUIN ONDER EEN BOOM GEZET (MET BAK EN AL)
VOLLEDIG VERGETEN EN WAT IS HET RESULTAAT ? DE CAMBRIA HEEFT 3 STENGELS GEVORMD MET BLOEMKNOPPEN DIE BIJNA OPENGAAN. IK HAD DIE PLANT AL 2 JAAR EN ALTIJD STIPT VOLGENS HET BOEKJE VERZORGT, NOOIT BLOEMEN GEKREGEN EN NU ....
BEGRIJPE WIE KAN.

do, 20/07/2006 - 19:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

blijkbaar benik ook een beetje vaag geweest, ik bedoel namelijk, dat de scheuten die dit jaar gemaakt zijn, dat daar aan de zijkant weer nieuw scheuten komen.

Onderwerp gesloten