Geurende orchidee

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/01/2006 - 15:39
Zafara

Geurende orchidee

Ik heb een aantal weken geleden een phaleonopsis gekocht, die ik vooral mooi vond om zijn rafelige bloemen (hoort bij het soort, tis geen ziekte volgens mij). Vanochtend deed ik mijn gordijnen open en rook een roosachtige geur. Verbaast was ik, want het kon alleen een van mijn orchideeen zijn, en het was deze die zo lekker rook. Het is mij voorheen niet opgevallen.
Ik wist niet dat er geurende orchideeen bestonden! Maar is dat nu zo? Kunnen orchideeen zo subtiel maar heerlijk geuren?

di, 17/01/2006 - 19:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja er bestaan geurende orchideeën. Sommige overdag (bijv. Oncidium Sharry Baby ruikt naar vanille) en andere weer snachts (bijv. div Angraecum soorten). Ik wil je niet van dit forum jagen. Maar op de site van https://tinyurl.com/y4hgcezw staat een heel stuk over geurende orchideeën.

Veel succes ermee.

Gr. MiB

di, 17/01/2006 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja ik ben ondertussen op de hoogte van andere orchidee soorten die geuren, maar dit is echt een phaleonopsis of een hybride. Hij is wel wat gedrongener dan de meeste phaleonopsis, de bladeren zijn kort en rond, en hij draagt wel 14 bloemen nu. En juist over geurende phaleonopsis kan ik weinig informatie vinden behalve in een ander forum dat iemand opmerkte dat een geurende phaleonopsis weinig voor komt en meestal duurder zijn dan de gewone soorten. Hij stond gewoon tussen de andere normale phaleonopsisen voor dezelfde prijs, ik wilde er eigenlijk 2 hebben maar niet gedaan daar heb ik nu wel spijt van want ik zie ze nu (even) niet meer.

di, 17/01/2006 - 23:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hierbij nog een foto van de geurende phaleonopsis, hij heeft recentelijk door te lage luchtvochtigheid veel bloemen verloren helaas.
Misschien dat iemand het soort herkent?

Geurende orchidee
vr, 20/01/2006 - 20:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Volgens mij is het een Phalaenopsis Yalta hybride.

za, 21/01/2006 - 16:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Annemarieke,

Heb deze phal ook ooit gehad.
: geurt heerlijk. De naam ben ik even kwijt.Je er bestaan inderdaad heerlijk geurende orchids. Veel orch.plezier en.. sukses.
Groetend,
Jan Dekker.
jan [dot] dekker39atfreeler [dot] nl

za, 21/01/2006 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja het lijkt wel of hij elke dag meer gaat geuren, kan het ook niet laten om iedere ochtend even mijn neus in de bloemen te duwen :) Het is een ideale kamer verfrisser lijkt het. En dan hoop ik dat ik heel lang van deze orchidee mag genieten, in ieder geval neem ik er meteen nog een mee als ik ze weer ergens tegen kom.

Onderwerp gesloten