Goedkope phalaenopsis

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/06/2007 - 19:16
sanne1985

Goedkope phalaenopsis

Hallo,

Ik heb vanmiddag toch een koopje gedaan!
Bij een supermarkt heb ik deze phalaenopsis gekocht voor 5,99 euro.

Hij heeft maar liefst 3 extra zijtakken.

Maar ik wil graag weten, hoe komen deze orchideeën zo goedkoop in de supermarkt? Zijn het dan zogenaamde 'B-planten'?

Hij zit vol knoppen. Nu heb ik ook wel de mooiste uitgezocht haha. Het personeel zal wel gedacht hebben...'mens schiet op, zo precies komt het toch niet' haha.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Groetjes Sanne

Goedkope phalaenopsis
wo, 06/06/2007 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mooie plant en een koopje.
Supermarkten kopen grote partijen in en vaak bij telers die op contract voor hen telen. Dan kan er een klein prijsje voor gevraagd worden. Bovendien gebruiken supermarkten vaan bloemen en planten als lokmiddel om de consument binnen te krijgen. Ze nemen dan met minder winst genoegen; die winst maken ze op andere artikelen wel.

wo, 06/06/2007 - 21:53
sanne1985

Oke, de plant is niet zo heel goed te zien op de foto i.v.m. de achtergrond. Maar hij ziet er zeker mooi uit!
Ik had namelijk het idee dat de supermarkt planten iets minder van 'kwaliteit' zijn dan de tuincentrum en kwekers planten.
Greenconnection bedankt!

Groetjes Sanne

do, 07/06/2007 - 00:06
dafoolio

Ik, Nederlandse krent die ik ben, doe het nog anders om goedkoop aan mn plantjes te komen. Bij ons ligt de europatuin naast de Gamma waar ik vaak kom. Dan loop ik er altijd even binnen en kijken alleen (ander kom ik met een wagen vol weer buiten) op de tafel met koopjes. Dit zijn vaak orchideen waarvan 1 van de twee stengels met bloemen geknakt is. Die gaan altijd weg voor 50% korting. Soms als er helemaal geen bloemen meer in zitten gaan de planten zelfs voor 1 euro weg. Goed verzorgen en dan heb je er later des te meer plezier van als ze weer uitlopen en gaan bloeien. Je moet alleen wel even goed opletten wat je koopt.

do, 07/06/2007 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sanne: ook de planten van een supermarkt of tuincentrum komen van een kweker...

Het probleem met palnten uit deze twee bronnen is dat ze er vaak erg ondeskundig en ronduit beroerd behandeld worden. Van een supermarkt kun je natuurlijk ook niet anders verwachten. Het ergste wat ik tot nu toe gezien heb is een marktkoop man die orchideeen verkoopt in een vorst periode. Die zullen thuis snel dood zijn! Maar natuurlijk als ze er nog goed uitzien en redelijk vers binnen zijn is het de gok waard.

Ruud

do, 07/06/2007 - 01:00
sanne1985

Haha, ik herken het verhaal van de 'nederlandse krent'. :-)
Ik ben zelf ooit eens in een tuincentrum geweest waar een hele zielige, bijna-dood-gaande orchidee te koop stond.
Ik ging naar een verkoper om te vragen wat hier mee gedaan werd. Ze zouden 'm weggooien. Op het voorstel dat ik 'm wel wilde hebben zei ze dat dat niet mocht, ook niet voor 1,- euro verkopen....
Maar hij ging wel de kliko in... Letterlijk dood zonde dus.

Wat betreft de Phalaenopsis van mij, ik heb ze allemaal heel uitvoerig zitten te bekeiken en ze lijken mij prima gezond. Alle takken zitten er nog aan.
Ik hoop dat deze nog lang zal bloeien.

Groetjes Sanne

do, 07/06/2007 - 10:18
S@nne

Hoi Sanne,
ik koop al mijn planten bij de plantenhal in Purmerend waar ik woon en nóóit duurder dan, schrik niet, 5 euro (diverse malen met 2 takken of zelfs 3). Maar ook vaak héél mooie van 3 euro.
En ze doen het allemaal fantastisch. Het is inderdaad zoals hier al werd gezegd dat de planten soms teveel water hebben gehad of de weersomstandigheden niet goed waren. Maar eenmaal bij mij thuis en met een goede verzorging fleuren ze zienderogen op. In flagrante tegenstelling staat mijn aankoop die ik moest besteden bij Fleurop (op een cadeaubon) waar ik een Phalaenopsis kocht en waarvan later bleek dat deze niet echt in goede staat verkeerde en waarvoor ik 13 euro betaalde en die snel die bloeiende Keiki maakte om te overleven.
vr.groet S@nne

do, 07/06/2007 - 10:36
S@nne

Deze kocht ik gisteren. Een prachtige gele met veel dikke knoppen.
Voor 2.50.

Goedkope phalaenopsis
do, 07/06/2007 - 11:26
sanne1985

Zo, dat is helemaal een koopje!

ma, 11/06/2007 - 14:03
elske z

Inmiddels heb ik er 5 ,en 2 bij tuincentrum in de uitverkoop en 3 bij ikea(5,95) vandaan (die hadden erg groene wortels dus flink droger laten worden en eerst ietwat slappe bladeren gehad maar nu komen er allemaal nieuwe puntjes aan de wortels en allemaal hebben ze een nieuw blad en ze doen het nu dus allemaal evengoed. En ach ben er ook altijd wel half uurtje aan het zoeken voor ik de mooiste heb.

wo, 13/06/2007 - 23:21
sanne1985

die van de ikea doen het inderdaad ook goed.
Ik heb daar inmiddels 2 vandaan gehaald en ze hebben beide zo'n 4 maanden gebloeid.

vr, 15/06/2007 - 14:06
sanne1985

Ik kon het ook vandaag weer niet laten...
Ik heb bij een supermarkt een mini phalaenopsis gekocht voor maar 2,95 euro! :-)
Dit kon ik toch echt niet laten staan!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag