klein Vanda feestje up date

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/09/2012 - 15:47
chanelleke

klein Vanda feestje up date

Hoi allemaal,

Een poosje geleden toonde ik jullie de foto´s van mijn vanda´s
die in bloei waren en die bloemstengels aanmaakte,helaas kan ik niet meer
verder met dit topic,want dit is gesloten,dus vandaar gaan we hier verder.
de vanda Darkt Spotty bloeit nu.
De andere zijn inmiddels bijna uitgebloeid,maar tot mijn grote verbazing zag ik vanochtend terwijl de bloemen verwelken dat er bij 3 vanda's alweer nieuwe bloemstengels in de maak zijn, geweldig toch !

Gr. Chanelleke

klein Vanda feestje up date
ma, 24/09/2012 - 01:15
Manuela123

Hoi Chanelleke,

Das super voor je,hoe krijg je het voor elkaar om steeds weer zulke prachtige bloeiende Vanda's te krijgen,ik kan het niet!
Heel jammer vindt ik dat,want ze zijn zo mooi...

Liefs Manuela.

di, 25/09/2012 - 10:10
Peanuts

Chanelleke, Vanda's vinden het leuk bij jou! Bijzonder hoe je dit doet zonder gebruik van vazen, mij lukt het niet zonder vaas.

Je hebt jouw verzorgingstips al eens gedeeld met ons. Ik meen ook gelezen te hebben dat jij ook een luchtbevochtiger gebruikt? Hoe vaak staat jouw apparaat aan en weet je ook de hoeveelheid wat er geneveld wordt?

Ik heb in huis een weerstation staan die een lvh aangeeft tussen de 55-60% (zonder apparaat). Ik verwacht dat dit weer gaat dalen gezien wij de kachel nu aan hebben staan.....Heb jij tips/trucks om nog betere luchtvochtigheid te krijgen (met apparaat)?

di, 25/09/2012 - 16:25
chanelleke

Hoi Peanuts,

Klopt ik gebruik een luchtbevochtiger,deze zet ik aan als de lvh daalt onder de 55% volgens mijn weerstation dat in de keuken hangt.
Laat hem aanstaan tot het weer 60% is, kan ooit een paar uur duren,
Hoeveel er vrij komt weet ik zo niet,ik heb hem altijd op de middelste stand staan dan komt er redelijk wat uit. Dus wat dat betreft is de lvh bij jou in huis prima. probeer deze zo te houden ookin de winter,dat is voor de planten fijn,maar ook voor ons zelf aangenaam.

Wel dompel ik mijn vanda's om de dag nu ze weer binnen hangen zeker een 1/2 uur per plant. Moet er bij zeggen ze krijgen bij elke dompelbeurt ook wat mest mee.
En inderdaad ze doen het heel goed ze hebben allemaal gebloeid of staan in bloei,er zijn er zelfs bij die voor de 3e keer gaan bloeien binnen 1 jaar tijd.

Heel veel succes Chanelleke

wo, 26/09/2012 - 18:40
toppie

Hoi Chanelleke,
Wat een mooie vanda weer! Ik heb er ook één in bloei staan, ik zal gauw eens een foto plaatsen. Meestal lees je dat in de winter de vanda's minder water hoeven. Hoe doe jij dat?
Wat leuk voor je dat er weer nieuwe bloemstengels aan jouw vanda's komen. Ik vind het altijd spannend hoe zo'n bloemstengel zich gaat ontwikkelen, jij ook?
Groetjes, Toppie.

Onderwerp gesloten