Miltoniopsis in de zomer, hoe moet je omgaan?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/05/2019 - 19:00
Monipen

Miltoniopsis in de zomer, hoe moet je omgaan?

Ik heb net een Miltoniopsis gekocht heb ik ontdekt. Het staat op de label dat het een Miltonia is, maar echter door foto's te kijken denk ik dat het eigenlijk een Miltoniopsis is. Maar als ik nu lees over hoe je deze orchidee moet verzorgen, staat het dat ze niet van te hoge temperaturen houdt. Nou, ik hoop dat ze een hete zomer kan doorstaan dan. Ik woon op de bovenste verdieping, apartement, met plat en zwart dak. Het wordt ontzettend heet hier, afgelopen zomer met die hitte-golf was het gewoon 35 graden, zelfs 37. Ik heb helaas geen airco, en dat is duur in aanschaf. Heeft iemand misschien wat tips zodat deze orchidee de zomer door komt? 

do, 30/05/2019 - 11:30
GreenConnection

Als je een plek hebt met schaduw, dan moet dat lukken. Zet de plant buiten in de schaduw en met hete dagen eventueel op een vochtige doek of mat. Het verdampende vocht zorgt voor verkoeling.

zo, 09/06/2019 - 21:49
Monipen

Bedankt voor de antwoord. Ga ik doen, tot nu toe gelukkig nog niet zo warm.

Ik heb ook begrepen dat Miltoniopsis graag niet helemaal willen uitdrogen, dus ik doe nu de sateprikker metode. Laat ik 30 minuten in de potgrond om te kijken hoe nat het is. Dan weet ik wanneer ik moet water geven.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag