Miltoniopsis in de zomer, hoe moet je omgaan?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/05/2019 - 19:00
Monipen

Miltoniopsis in de zomer, hoe moet je omgaan?

Ik heb net een Miltoniopsis gekocht heb ik ontdekt. Het staat op de label dat het een Miltonia is, maar echter door foto's te kijken denk ik dat het eigenlijk een Miltoniopsis is. Maar als ik nu lees over hoe je deze orchidee moet verzorgen, staat het dat ze niet van te hoge temperaturen houdt. Nou, ik hoop dat ze een hete zomer kan doorstaan dan. Ik woon op de bovenste verdieping, apartement, met plat en zwart dak. Het wordt ontzettend heet hier, afgelopen zomer met die hitte-golf was het gewoon 35 graden, zelfs 37. Ik heb helaas geen airco, en dat is duur in aanschaf. Heeft iemand misschien wat tips zodat deze orchidee de zomer door komt? 

do, 30/05/2019 - 11:30
GreenConnection

Als je een plek hebt met schaduw, dan moet dat lukken. Zet de plant buiten in de schaduw en met hete dagen eventueel op een vochtige doek of mat. Het verdampende vocht zorgt voor verkoeling.

zo, 09/06/2019 - 21:49
Monipen

Bedankt voor de antwoord. Ga ik doen, tot nu toe gelukkig nog niet zo warm.

Ik heb ook begrepen dat Miltoniopsis graag niet helemaal willen uitdrogen, dus ik doe nu de sateprikker metode. Laat ik 30 minuten in de potgrond om te kijken hoe nat het is. Dan weet ik wanneer ik moet water geven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag