nieuwe bark

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/07/2007 - 21:06
blueflower

nieuwe bark

Ik wil nieuwe bark kopen dus was ik vanmiddag in een tuincentrum.
Het enige wat ik kon kopen was Orchideeen grond van een merk waar ik ook de mest van heb xoxox. 1 van de zakken was open dus keek ik er eens goed in en het leek mij meer aarde dan bark en heb het niet gekocht.
Hebben jullie een tip voor mij hoe ik aan goede bark kan komen, of hoe ik dit eventueel zelf kan maken?
Bvd.

wo, 04/07/2007 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Zelf gebruik ik orchideeëngrond van het de kweker of het merk Substral (heb ik geen grond van de kweker dan gebruik ik Substral)

Substral en bark zijn te koop bij het tuincentrum (Intratuin verkoopt zeker bark). Van Substral gebruik ik alleen het grove gedeelte (gebruik een zeef met grote gaatjes). Soms meng ik er nog wat bark door om het wat luchtiger te maken.

Voordat ik de plant oppot zet ik de orchideeëngrond een paar minuten in de magnetron om alle eventuele beestjes die erin zitten te doden. Wel eerst weer laten afkoelen voordat je de grond gaat gebruiken.

groetjes,
Blue

wo, 04/07/2007 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik gebruik ook bark van de kweker, soms gemengd met Substral en zoals hierboven ook eerst in de magnetron.
Van de kant-en-klare mengsels is Substral het beste, ik heb ook al DCM gehad maar dat bevat veel te veel turf, bijna geen bark.

vrgr

do, 05/07/2007 - 00:51
sanne1985

Daar zat ik inderdaad ook mee. De wortels waren veel te veel afgesloten door het grond wat ik bij het tuincentrum gekocht had, waar ook algemeen 'orchideeëngrond' op stond.
Ik heb nu een zak bij de orchideeënhoeve gekocht wat veel grover en droger is. Dit bevalt mij veel beter.
Heb nu geen last meer van wortelrot en beestjes.

Groeten Sanne

do, 05/07/2007 - 12:16
jojanneke

ik heb 'bark' gekocht op een beurs in Amsterdam. dit is echt wel pure schors en ik vraag me wel af of ik deze niet best zou mengen met de klant en klare vorm van het tuincentrum. Ik weet dat er in de herfst nog een beurs is, dus misschien is dat een idee?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag