orchidee op seramis

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/09/2005 - 00:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

orchidee op seramis

Hallo
Wie heeft er ervaring met orchideen op seramis oppotten?
Alvast bedankt voor de reactie
groetjes Nicolin

do, 29/09/2005 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Nicolin,

2 jaar terug heb ik mijn orchideeën ook in Seramis gezet.Ik dacht dat het lekker handig zou zijn met watergeven.
Ze gingen bij mij langzamerhand achteruit.Dat ging zo langzaam dat ik in eerste instantie niet eraan dacht dat het daar wel eens aan zou kunnen liggen. De eerste zomer had ik extreem veel gele bladeren aan met name de Phals.Je gaat overal de oorzaak zoeken.'k Dacht eerst dat ik ze te dicht op elkaar had staan,zodat ze te weinig licht kregen.Maar dat was eerst ook niet het geval. En op laatst had ik geen orchidee meer die bloemstengels kreeg of bloeide.
Ik had bijna mijn hobby eraan gegeven,want een bloemloze vensterbank is ook geen gezicht.
Afgelopen juni heb ik al mijn 40 orchideeën weer overgezet in bark. Er komen ondertussen nieuwe bladeren aan(wat op het laatst ook bijna niet voorkwam).Het aantal luchtwortels is toegenomen en bij een aantal heb ik nu ook beginnende bloemstengels gezien.Het gaat dus weer goed met mijn orchideeën.Gelukkig was ik er nog op tijd bij.

Dus...IK heb er geen positieve ervaring mee,misschien iemand anders wel?

Groetjes Kayleigh

za, 15/10/2005 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Nicolien,
Ik heb een aantal orchideeën op seramis gezet en tot hiertoe geen negatieve ervaringen. Ik zet ze wel in potten die dienen voor hydrocultuur waar ik al jaren ervaring mee heb met mijn kamerplanten. Ik geef ze wel de klassieke meststoffen voor orchideeën maar eerder in verdunningen. Ik besproei mijn planten wel iedere week met een vloeistof die ik in nederland gekocht heb naar aanleiding van een artikel in een tijdschrift. Het produkt heet HB 101.Ook dat zit nog in de experimentele fase. Ik wil je wel op hoogte houden van verdere experimenten. In ieder geval heb ik dit jaar een clowesia russeliana in bloei met twee takken en een vijftiental bloemen. Voru-ige winter had mijn phaius tankervillae twee mooie bloemtakken. Ik zal u verder op de hoogte houden.

ma, 24/10/2005 - 02:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de uitgebreide reacties, als ik dit zo lees is het de moeite waard er voorzichtig mee te gaan experimenteren, maar de meest waardevolle planten zal ik voorlopig nog maar even in traditionele grond laten groeien.

di, 20/12/2005 - 02:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor sommige orchideeën is seramis een uitstekend plant-medium.. ik heb er zelfs een cattleya aclandiae in groeien, met goed resultaat.. het voordeel is de goede luchtvochtigheid en er kan lucht bij de wortels komen..
maar bij een Phalaenopsis kan ik me voorstellen dat het niet goed uitpakt.. al zegt men dat het mogelijk moet zijn

groetjes en succes met expirimenteren, Wilko

do, 02/02/2006 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook enkele orchideeen op seramis staan, maar dan hoofdzakelijk de iets koel te kweken planten.
Pleurothallis secunda doet het heel goed en enkele odontoglossums .
we hebben binnen onze kring ooit een spreker gehad die vertegenwoordigde het produkt en dit was heel leerzaam.
Ook de buitenplanten( hostainfo-icon's bv) in pot kunnen hier heel goed mee weg.
er groet bovenop de steentjes na verloop van tijd mos dat weer de waterhuishouding reguleert. Ik ben er best tevreden mee!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag