Phalaenopsis.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/02/2007 - 13:57
S@nne

Phalaenopsis.

Lieve mensen ik heb een Phalaenopsis die nog steeds bloeit (vanaf oktober) met 4 bloemen en drie (dikke) goeduitziende knoppen aan twee takken.
Maar toch denk ik dat er iets niet helemaal pluis is met deze plant want hoe goed ik ze ook verzorg de bladeren hangen en blijven hangen. Water en luchtvochtigheid goed, alles op z'n tijd en regelmatig maar niet overvloedig. Elke ochtend met 20 graden water verstuiven. Natte handdoeken voor extra vochtigheid in de richels van de radiatoren die regelmatig vochtig worden gehouden.
Tevens hydrokorrels in de binnenpot waarvan ook de vocht vrijelijk de planten kan bereiken, maar de planten geen natte voeten bezorgt, maar toch willen de bladeren van de plant niet echt mooi worden. Wat kan ik nog hieraan doen? Zelfs bij de anderen die met satehprikkers tijdelijk zijn vastgezet zien de bladeren heel er mooi en rechtopstaande uit. Ik houd je zeker op de hoogte van het vervolg. Heb ik nog een vraagje over iets anders. Heb nieuwe bloemtak ook aan een phalaenopsis. Nu is hij ongeveer 15 cm. lang en vormt knoppen en splitst zich maar ook nog dit, er komt onder de splitsing uit een oog een rond bolletje, geen bloemknop dus maar iets anders en dit wordt elke dag een beetje groter. Zou dit een keiki kunnen zijn.? Zou heel leuk zijn. Heb hiermee nog geen ervaring want ben pas sinds afgelopen Juli/augustus bezig met de orchideeen.
vr.dank voor een antwoordje.
groetjes S@nne

di, 20/02/2007 - 12:49
danoontje

Hallo S@nne,

Dit komt mij erg bekend voor (zie foto), niet al te lang geleden heb ik hier ook een berichtje over geplaatst!

Ik kreeg de tip om de plant (met binnenpot) even onder een lauwe stromende kraan te zetten, goed uit te laten lekken en dan weer terugzetten!

Dit heeft bij mijn phalaenopsis goed geholpen! Binnen een week stonden de groene bladeren weer fier overeind, echter bij m'n ander phalaenopsis niet, hij bloeit verder prachtig alleen die groene bladeren hangen... Heb het bij de Orchideenhoeve gevraagd hoe dit kon en of de plant dan ziek was o.i.d. volgens de kweeker daar had het er mee te maken, dat de plant al zijn energie in de bloemen zet en pas wanneer de bloemen zijn afgevallen de plant zich weer concentreerd op de groene bladeren en aanmaken van nieuwe wortels etc.

Het draaid dus allemaal op geduld uit!

Heel veel succes met je prachtige planten... Ennuh laat ff weten hoe het is gegaan!

Danoon

di, 20/02/2007 - 13:58
S@nne

Hoi hoi Danoon, ik zet al mijn planten altijd een minuutje onder het lopende lauwe water omdat de rest van de planten hierop het heel erg goed doen behalve dus die ene (de enige die op dit moment nog bloeit dus). Het zou dus inderdaad heel goed kunnen dat de bladeren bij zullen komen als alle bloemen afgevallen zijn. Daarom begreep ik het ook niet en heb deze vraag gesteld. Maar ik wacht het maar gewoon af, en wat denk jij als de bloemen eraf zijn de stengels in te korten of ze gewoon laten staan?
Bedankt voor je antwoord hoor en ben hier toch weet wat wijzer van geworden. Hoi Danoon kijk ook nog ff boven want heb er nog een vraagje aan toegevoegd.
groetjes en fijne dag van S@nne

wo, 21/02/2007 - 23:48
danoontje

Misschien dat een foto-tje meer duidelijkheid geeft? Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn hoor!

Danoon

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag