phalaenopsis uiterlijk

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 11/05/2012 - 13:54
pollewop

phalaenopsis uiterlijk

Hoi allemaal,

wat ik mij afvraag hoe de wat stervormige phalaenopsis heet in het algemeen. De naam phalaenopsis wordt aan verschillende vormen bloemen gegeven. In de alledaagse winkels zijn vooral de wat ronde bloemen te koop.
De stervormige veel minderm zoals de Phalaenopsis bellina of de Phalaenopsis liodoro. Hoe kan ik deze aan de naam herkennen?

Groetjes Linda

ps. Zijn die stervormige vooral bij kwekers verkrijgbaar?

za, 12/05/2012 - 00:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Orchideeentelers hebben goed in de gaten, dat het voortgaan van het succes met de huidige cultivars een goede opvolging verdient. Men zoekt dus allerwege naar nog meer kleuren en zelfs geur in deze populaire potplant.
Niet elke introductie is mi. een groot succes (de 'koeienogen' varianten zijn foeilelijk te noemen!). Kruisingen met Phalaenopsis violacea zijn alweer een poging om variatie in het sortiment aan te brengen. Of dit een succes zal blijken voor het grote publiek is nog de vraag. Er zullen nog vele nieuwe cultivars de komende jaren op ons losgelaten worden.

De naam blijft Phalaenopsis, zolang het kruisingen binnen het geslacht zijn. De naam Liodoro bevat een verzameling kruisingen met P. violacea.

za, 12/05/2012 - 13:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

was het antwoord duidelijk?

za, 12/05/2012 - 15:13
pollewop

Hoi Greenconnection,

ik zie nu pas reactie. Bedankt hiervoor. Je antwoord is zeker duidelijk.
Dus als ik het goed begrijp kan ik niet echt die stervormige bloemen herkennen aan de naam, een naam wat deze onderscheid van de andere ronde bloemige phalaenopsis? Is het zo dat de meeste stervormige ergens gekruist zijn Phalaenopsis violacea of moet ik het niet zo zien?

Op een internationale forum; https://tinyurl.com/y2eu9hhw zie ik voornamelijk stervormige bloemen en deze zijn niet allemaal botanisch. Misschien zijn deze buiten Nederland populairder.

Ik ben het met je eens, ik vind die met de koeienvlekken niet bepaald moeders mooiste.

Ik vind die stervormige echt heel mooi, jammer dat deze minder makkelijk te verkrijgen zijn(misschien wel goed, heb inmiddels niet zoveel plek meer).

Nogmaals(en alvast) bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.

Groetjes Linda

za, 12/05/2012 - 19:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat de stervormige Phalaenopsis inderdaad in ons land nog niet zo bekend zijn. Maar gezien het aanbod in andere landen zal dat wel veranderen. Vaak zijn het eerst de liefhebbers, die nieuwe soorten het eerst ontdekken; daarna volgt pas de vraag door de grote massa.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag