Phalaenopsis uitgebloeid en wat nu???

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/03/2007 - 23:50
Anneke1977

Phalaenopsis uitgebloeid en wat nu???

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer met een vraagje want ik ben een beetje het noorden kwijt.

2 van mijn 4 Phalaenopsis zijn uitgebloeid en ze staan nog steeds op dezelfde plaats. Ik moet ze toch niet verplaatsen hé? De ene zegt dat ze koeler moeten staan en de ander zegt laten staan, dus weet ik het even niet meer.....

Moet ik ze nu verpotten? Of wortels bijknippen/afknippen?

Bij 1 van mijn Phalaenopsis heb ik de stengel afgeknipt en nu zijn 2 van de 3 stengels bruin aan het worden aan de bovenkant. Is dat normaal?

Moet ik ze nu evenveel water blijven geven nu ze uitgebloeid zijn?

Ik hoop dat iemand mij een antwoordje stuurt zodat ik nog lang kan genieten van mijn Phalaenopsis .

dank je wel!

Groetjes Anneke

ma, 26/03/2007 - 23:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je de zeeeeeer vele berichten over Phalaenopsis op dit forum na zou lezen dan weet je dat:

-Phalaenopsis niet in rust gaat dus ook niet koeler of droger gehouden hoeft te worden en evenmin hoeft te worden verplaatst
-Dat je gezonde wortels nooit afknipt
-Dat bloemtakken soms afsterven, de Phalaenopsis maakt t.z.t. wel weer nieuwe.

Ruud

di, 27/03/2007 - 00:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zou gemakkelijker zijn als men wat meer zou posten onder een en hetzelfde topic in plaats van steeds nieuwe topics te beginnen met hetzelfde onderwerp. Op deze blz alleen al staan er minstens 10 topics over Phalaenopsis.

vrgr

di, 27/03/2007 - 09:17
Anneke1977

Sorry voor mijn vragen hoor.

Ik heb hier zitten ploeteren door de topics en dan krijg ik zo'n reactie :(

Het was wel degelijk hier dat men tegen mij zei dat ik ze koeler moest zetten en dan weer niet, ik was even het noorden kwijt .....

Spijtig dat jullie een nieuwkomertje zo behandelen.

Anneke

di, 27/03/2007 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit was geenszins zo negatief bedoeld, het zou ook voor jou gemakkelijker zijn mocht de info wat meer geordend zijn onder een en hetzelfde topic, terwijl je nu soms de bomen door het bos niet meer ziet.
Sorry als dit zo slecht is overgekomen, dus Anneke, om nog eens op je vraag te antwoorden, ze mogen op dezelfde plaats blijven staan en verder verzorgd worden. Dat de stengels bruin worden wanneer ze uitgebloeid zijn is normaal, deze knip je dan weg.
Blijven de stengels er gezond uitzien nadat ze zijn uitgebloeid, dan is de keuze aan jou om ze weg te knippen of te laten staan want meestal komen er dan nog vele bloemen aan, hangt een beetje af van de plant.

vrgr.

di, 27/03/2007 - 22:02
Anneke1977

Hallo Joanna,

Hartelijk dank voor uw berichtje. Eerst en vooral wil ik mijn excuses aanbieden. Ik had misschien een beetje te snel gereageerd. Sorry. Ik was gewoon een beetje aangedaan van de 2 reacties die ik erop had gekregen. Ik zal in de toekomst goed uitkijken en reageren bij een bestaand topic!

Ik wist niet dat ik een vraag mocht stellen bij iemand anders zijn vraag. Vandaar dat ik ook zelf een "nieuwe" vraag had gesteld.

Maar soit, ik volg in ieder geval je raad op en ik laat de 2 uitgebloeide Phalaenopsis gewoon mee in de woonkamer staan. Eén ervan heb ik vandaag opnieuw opgepot. Dit was mijn allereerste keer. Ik heb speciale potgrond voor orchideëen bij het tuincentrum gekocht alsook meststoffen. De potgrond waar de Phalaenopsis eerst in zat was steenhard! Ik kreeg hem haast niet uiteen. Ik heb ook alle dode wortels afgeknipt en hopelijk heb ik hem zo nog gered. Aan de bovenkant zag alles er nog vrij goed uit, maar toen ik hem wilde verpotten zag ik helaas een ander resultaat. Dus nu maar duimen dat ik het goed heb gedaan!

Groetjes Anneke

di, 27/03/2007 - 23:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Anneke,

Wel opletten dat je je plant niet te diep herplant, dat was mijn fout toen is deze verpotte. Hij moet er zo een beetje bovenop staan. Je moet maar eens kijken naar je ander planten dan begrijp je vast wat ik bedoel.
Groetjes,
Veerle.

wo, 28/03/2007 - 11:02
Anneke1977

Hallo Veerle,

Hartelijk dank voor uw reactie! Ik had hem inderdaad vrij diep gezet. Ik heb hem meteen terug opnieuw opgepot en hem hoger gezet. Harteljk dank voor het advies!

Groetjes Anneke

Onderwerp gesloten