Plakkerige druppels aan de rand van het blad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/07/2008 - 19:44
Oddity

Plakkerige druppels aan de rand van het blad

Ik zag net dat er plakkerige transparante druppels beginnen te ontstaan aan de rand van een blad, kan dit kwaad? En waardoor word dit veroorzaakt? Moet ik hier iets tegen doen?

za, 26/07/2008 - 09:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Over welk blad heb je het? Van welke plant?

za, 26/07/2008 - 11:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er van uitgaand dat het om een orchidee gaat zal het wel een Phalaenopsis zijn. Dan kunnen die druppels absoluut geen kwaad en toont slechts dat de plant blaakt van gezondheid en overtollige stoffen afscheidt.

Ruud

za, 26/07/2008 - 21:34
Oddity

Het gaat inderdaad om een Phal. Sorry dat ik vergeten was dit te melden. Het gaat om de groene bladeren, dus niet de bloembladeren. Bedankt Ruud, blij dit te horen, zeker aangezien hij het eerder niet zo goed deed.

wo, 13/08/2008 - 13:42
Monvi

Ik vind dit allemaal heel intressant. Ik ben nooit zo goed met bloemen geweest maar nu wil ik echt over orchideeen leren, omdat ik ze heel mooi vind. Dus ik lees veel hier op het forum, en zo leer ik altijd wat nieuws.

Ik had namelijk ook gemerkt dat op mijn Phalaenopsis druppels aan de ondedrkant en op de rand van de bladeren waren. Maar ik merkte ook later dat er iets op de bladeren beweegde. Hele kleine beestjes, maar bijna niet te zien, zo klein. Witte (of in ieder geval een lichte kleur) en wat lang van form (een soort wormachtig). (Sorry mijn Nederlands is niet zo goed, dus ik kan niet zo goed uitleggen).

Misschien hebben de druppels niets mee te maken. En misschien zijn die beestjes niet gevaarlijk. Maar ik vraag me gewoon af.

Monvi

Onderwerp gesloten