Veel gele bladeren aan Phalaenopsis.

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/05/2004 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel gele bladeren aan Phalaenopsis.

Mijn vensterbank staat vol met Phalaenopsis. Het raam is richting noordwesten. Nu heb ik zo in een dag heel veel gele bladeren aan de Phals zitten. Soms wel 3 per plant. Ik weet dat Phals heel snel de bladeren laat vallen, maar niet dat het met zoveel tegelijk gaat. Heb ik ze soms te dicht op elkaar staan? Ik heb brede vensterbanken en heb ze 2 rij dik staan, maar wel om en om.(een voor ,een achter ,een voor etc.) Dit zijn hoge bloempotten . En tussen de eerste rij,heb ik daar lage bloempotten tussen staan. Dit heb ik al 2 jaar zo. Hoe komt het nu dat er zeker een stuk of zes Phals, de bladeren zoveel geel verkleuren(en vallen)?

zo, 23/05/2004 - 22:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry , Groetjes Els

Zie vorige vraag.

di, 25/05/2004 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Geel worden van de bladeren kan verschillende oorzaken hebben: het behoort tot het normale proces van het ouder worden van de plant;mogelijk krijgt de plant teveel (zon)licht. Te weinig stikstof kan ook een oorzaak zijn.De temperatuur kan te laag geweest zijn of de plant heeft teveel water gehad ,waardoor de wortelfunktie verloren is gegaan.
Controleer bovengenoemde mogelijkheden door de plant op een meer beschaduwde plaats te zetten of de plant te laten uitdrogen. Probeer het eens. Veel sukses.
Kijk eens op onze site: https://tinyurl.com/y6yyr7y6

Groetend,
Jan Dekker.

di, 25/05/2004 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Jan,

Hartelijk dank voor je reaktie. Eigenlijk blijft er 1 mogelijkheid over en dat is denk ik toch teveel zonlicht. Ze staan voor het raam richting noordwesten en dan denk ik toch dat de zon toch iets te sterk is. Om ongeveer 16.30 uur komt het zonlicht om de hoek kijken. En wat het gebrek aan stikstof betreft: 1x per maand krijgen ze Pokon voor orchideeen,daar zit 5% stikstof in. Is dit misschien dan niet voldoende? Met het watergeven heb ik geen problemen.

Groetjes Els

wo, 26/05/2004 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Els,

Hoelang is het geleden dat je de planten verpot hebt?

Groet,

Karen

do, 27/05/2004 - 12:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi Karen,

Vorig jaar heb ik ze nog verpot in Seramis. Als ik er weer eentje bij koop, dan haal ik ze gelijk uit de pot. Spuit ze tegen ongedierte,zet ze een tijdje apart,zodat ik geen plaag in mijn collectie krijg. Ik weet niet of iemand ervaring met Seramis heeft,dan zou ik het graag horen. Positief,maar vooral negatief.

Groetjes Els

Ps, dank voor je reaktie.

do, 27/05/2004 - 19:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Els,

Ik heb geen enkele ervaring met seramis, ik persoonlijk kweek mijn planten het liefst op verschillende maten bark (met eventuele vochtbinder).
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het op seramis niet zou lukken, wat staat er op de verpakking hoeveel/vaak je moet bewateren?

Je zou als controle gewoon eens een plant uit zijn pot kunnen trekken om te zien hoe het wortelstelsel is. Bij een gezond stelsel gewoon weer oppotten. (gele bladeren met een scherp en schoon mesje afsnijden) Je kunt ze dan wat dieper oppotten.

Groet,

Karen

zo, 30/05/2004 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Karen,

Ik geef ze water als de pot licht aanvoelt. Dus niet zoals Seramis zegt: Met een vochtigheidsmeter en dichte pot. Ik zal je advies ter harte nemen en eens kijken of het wortelstelsel oke is. Trouwens vandaag had ik weer 2 gele bladeren aan een Phal zitten. Ze zijn dan ook in een dag geel. Ik ben eigenlijk bang dat de zon toch nog teveel kracht heeft om 16.00 uur.

Dank je voor je reaktie, Els

Onderwerp gesloten