vleermuisbloem

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 30/03/2004 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

vleermuisbloem

Hoi,
Ik ben op zoek naar de vleermuisbloem. Kan iemand mij vertellen wat dit voor een plant is, waar hij vandaan komt en waar de plant te verkrijgen is?
Alvast bedankt.

di, 30/03/2004 - 23:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tacca integrifolia & Tacca chantrieri alba ( Vleermuisbloem)

Vleermuisbloem, kattensnor of duivelstong wordt de bloem ook wel genoemd. De naam kattensnor heeft vooral te maken met de extreem lange, draadvormige helmdraden. De plant komt voor in het zuidoosten van Azië, het zuiden van China, het oosten van India en hij groeit ook in delen van Afrika. Normaal in het wild bloeit Tacca in de zomermaanden; bij ons meestal in het najaar. Het is een serre- of kamerplant, die graag een wat hogere luchtvochtigheid heeft.

Van Tacca integrifolia worden de bladen al gauw 60 centimeter lang. Uit het midden van het rozet groeien lange, één tot anderhalve meter hoge bloemstengels. Soms brengt de plant wel twintig bloemen of meer tegelijk voort. De bloem in knop is omgeven door een groenachtig, geel schutblad. De bruine/bruinrode kleur van de kelkbladen en de stand van de bloembladen doen denken aan een vleermuis; de tot 20 centimeter lange helmdraden aan de kop van een kat.

Hij word meestal als zaad aangeboden, waar je het kan verkrijgen weet ik niet, mischien dat iemand anders dat weet.

Groet,

Karen

wo, 31/03/2004 - 20:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ik weet niet hoe lang je al internet hebt, maar je kunt er heeeeel erg gemakkelijk zelf plantensoorten in opzoeken. Probeer een van de vele zoeksites en type je zoekopdracht in. ook kun je nog afbeeldingen bekijken. Via de meeste zoeksites kun je heel gemakkelijk op afbeeldingen zoeken. Probeer eens:

www.google.com, tik in vleermuisbloem en zoek (eventueel op afbeeldingen)
Als je weer eens iets op moet zoeken kun je de zoeksites ook prima gebruiken. je kunt er in principe alles mee vinden. van scripties tot planten en van kranten tot plaatsnamen, boekinge, vakanties en je komt zo gemakkelijk op bepaalde sites die je moet hebben.

Groeten: Jim.

(niet dat er wat mis is met vragen laten beantwoorden op een forum.....)

wo, 31/03/2004 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

zaden te verkrijgen bij Vreekens zaden te Dordrecht. Zaden hebben een erg lange kiemtijd nodig.
Groeten,
Tine

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag