Wie wat en waar????? Hoya Bella

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/02/2007 - 16:33
S@nne

Wie wat en waar????? Hoya Bella

Lieve mensen, wel geen orchidee (maar heb wel het idee dat het verre familie is, Wasbloem). Hangplant met bloempjes die in het rond een grotere bloem vormen. Ik heb hem ooit gehad maar bij een verhuizing in de vernieling geraakt maar zou hem graag weer willen hebben. Wie weet waar ik deze kan kopen want het tuincentrum hier had hem(haar) niet.
Bij voorbaat dank en groetjes S@nne.

NB. Weet nog steeds niet wat dat vreemde groeisel aan mijn Phalaenopsis is, maar we wachten rustig af. De soap wordt vervolgd hoor en zodra ik iets bespeur meld ik het hier op het forum.

ma, 05/02/2007 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Hoya is absoluut geen familie van de orchidee, maar van de Asclepiadaceaeinfo-icon, de zijdeplant-familie. Ik vermoed dat je Hoya bella bedoelt; dat is een van de bekendere, hangende Hoya. Als de bloemen wit zijn met een roze hartje en het scherm is hol, dan is het hem. De meeste Hoya soorten hebben namelijk een bol bloemscherm, zoals Hoya carnosa. Het zijn vooral zomerbloeiers, dus logisch dat ze nu niet op een tuincentrum in voorraad zijn. Over een paar maanden zijn ze er zeker weer!

Onderwerp gesloten