druivelaar bloed

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/03/2005 - 16:43
dimx

druivelaar bloed

hoi,ik heb 2 weken geleden mijn druivelaar gesnoeid en nu komen er druppeltjes uit de gesnoeide takken,bloed deze plant nu dood ?Wat kan ik er aan doen ,ik dacht dat februari een geschikte maand was om te snoeien ,deze staat wel in mijn serre .
vriendelijke groeten
kristoff

ma, 21/03/2005 - 22:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Serredruiven kan je beter in december - januari snoeien!
Doodbloeden zal je druivelaar niet doen, maar wel zwakker groeien dit jaar zodat de bessen wat kleiner blijven dan normaal.
Volgens mij is er niet veel aan dat bloeden te doen... Gewoon wachten tot het stopt.
Infobron: http://tinyurl.com/yxmhwau2
Zie bij Vitisinfo-icon

di, 22/03/2005 - 23:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb zelf naast de goede gewoonte om het nieuwe jaar te beginnen met snoeien van de druivelaar, de fout gemaakt te laat nog wat bij te snoeien. Ik heb het bloeden voorlopig grotendeels kunnen stoppen door de uiteinden te bedelven onder het kaarsvet. Dit weekend echter korte metten ermee door de uiteinden dicht te schroeien met een bunzenbrander - gelukkig had ik nog een oogje op overschot laten staan.

do, 24/03/2005 - 00:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben zelf weleens bij een bloedende berk plastic over de uiteinden gespannen. Dit werkte opzich ook wel aardig goed.
Wel stevig genoeg plastic nemen, want anders knapt het.

zo, 10/04/2005 - 13:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toen mijn druif ging bloeden heb ik er as uit de open haard opgestrooid. Ik heb dat ook met succes bij andere bomen toegepast. Succes er mee.

Onderwerp gesloten