groen blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/06/2006 - 11:17
Madeleen

groen blad

In mijn tuin heb ik dit jaargeen fruit. Er staan een pruim, een bosbes,een kruisbes en een Japanse Wijnbes. Ze hebben prachtig groen blad, maar vrijwel geen bloemen en dus ook geen fruit. Wat is er aan de hand?
In maart heb ik ze allemaal gedroogde koemest gegeven en compost. De bosbes kreeg bladaarde en koemest.
Vorig jaar heeft de pruim heel veel vrucht gedragen. Later in het jaar heb ik de kruisbes en bosbes geplant.

wo, 05/07/2006 - 18:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hebben uw planten vorig jaar wel voldoend gegroeid? Een te zwakke groei vorig jaar is nadelig voor de vruchtzetting dit jaar.
Komt er voldoende licht in uw tuin? Is er niet te veel concurrerende begroeiing?
Pruimen = Prunusinfo-icon domestica
Welk pruimenras is het? Sommige rassen hebben een ander pruimenras nodig voor de bestuiving.
Een te zware vruchtdracht vorig jaar (= draagjaar) is nadelig voor de vruchtdracht het jaar nadien (= beurtjaar). Tijdig vruchtdunnen in mei en juni is de oplossing hiervoor. Volgend jaar heb je vermoedelijk bij uw pruimenboom een draagjaar. Dus tijdig goed dunnen dan!

Infobron: https://tinyurl.com/yxmhwau2

za, 08/07/2006 - 18:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw antwoord. Mijn pruim is een Mirabelle de Lyon en die heeft vorig jaar inderdaad veel vrucht gedragen. Als hij volgend jaar weer draagt zal ik meer uitdunnen. Wat me zo opvalt is dat de hele rand van de tuin waar het fruit staat niet goed bloeit, maar wel mooi blad geeft. Dus ook een azalea, een hostainfo-icon en een pierisinfo-icon. Die laatste heeft trouwens wat geel gespikkeld blad. Ik ben bang dat er in de grond iets niet goed zit.

Onderwerp gesloten