kruiden: 1 plantje of eigenlijk meerdere kleine?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/05/2006 - 14:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

kruiden: 1 plantje of eigenlijk meerdere kleine?

Als je kruiden zaait, dan staat meestal op de verpakking dat je 10 cm tussen je plantjes moet laten. Als je die kruiden dan een eerste maal verspeent, blijft er een zielig plantje achter.

Als je dan kijkt naar de potjes kruiden die je op de markt vindt of in de supermarkt, dan lijken dat ook meerdere plantjes te zijn. Is dat omdat die kruiden sowieso een kort leven hebben dat die zo kort bij elkaar mogen staan? Vandaag heb ik op de markt 2 korianderplanten gekocht, maar ook deze lijken eerder een tiental stekjes te bevatten dan 1 grote plant. Moet ik die stekjes nu uiteenhalen zoals ik bij mijn eigen zaailingen heb gedaan of mag die hele pot gewoon geplant worden?

vr, 26/05/2006 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die kruidenpotjes bevatten inderdaad een aantal zaailingen om het plantje snel verkoopbaar te maken. De bedoeling van dit soort kruiden is dan ook, dat je ze snel verbruikt in de keuken. Voor eigen teelt, is het beter de planten wat ruimer te zetten, zodat ze kunnen uitgroeien en over een langere periode gebruikt kunnen worden.

vr, 26/05/2006 - 23:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt! Dan ga ik ze toch wat verder uit een planten, de pot staat al klaar :)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag